Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Olesea Stamate: Ministerul Justiției nu participă la ședințele comisiei penitenciarului

Olesea Stamate: Ministerul Justiției nu participă la ședințele comisiei penitenciarului

04 Decembrie 2019 - 

Fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, susține că nu are nicio legătura cu numirea în funcția de director al Penitenciarului 13 a lui Andrei Saracuța, care a semnat demersul de eliberare condiționată a lui Vlad Filat.

Ea a precizat că Saracuța a asigurat interimatul funcției după demiterea fostului director, iar Ministerul Justiției nu participă la ședințele comisiei penitenciarului, în cadrul cărora se decide cine poate beneficia de demersuri privind eliberarea condiționată.
„Conform legislației în vigoare asemenea demersuri nu necesită a fi coordonate cu Ministerul Justiției. Însă ținând cont de faptul că este un caz de rezonanță, un asemenea demers ar fi trebuit să fie coordonat cu conducerea ministerului. Nu știu dacă e coincidență faptul că conducerea penitenciarului a emis acest demers exact în ziua când a căzut guvernul din care făceam parte.
Mai mult decât atât, eu aș crede că administrația penitenciarului ar fi trebuit să informeze nouă conducere a ministerului despre depunerea acestui demers, chiar post-factum. În cazul în care acest lucru nu a fost făcut, ministrul trebuie în mod evident să solicite explicații de la administrația penitenciarului. Eu aș solicita o informație mai amplă referitoare la toate demersurile care au fost depuse de către administrația P13 față de alți deținuți care întrunesc condițiile eliberării condiționate înainte de termen, pentru a mă asigura că nu este vorba de o abordare selectivă sau diferențiată”, a comentat Stamate.
Comentând acuzațiile ministrului Justiției Fadei Nagacevschi, precum că ar avea o legătură cu această eliberare, Stamate susține că o „duce la gândul că el ar fi cunoscut de acest demers însă nu ar fi comunicat despre acest fapt tocmai pentru a pune pe responsabilitatea guvernului precedent acest caz”.
Declarații lui Stamate vin în contextul în care Igor Dodon și Fadei Nagacevschi au acuzat fosta guvernare că ar fi influențat decizia de eliberare condiționată a lui Vlad Filat.

Lasă un comentariu