Evenimentul zilei

Lun01272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Vicepremierul Serghei Pușcuța a avut o întrevedere cu Excelența sa, Ambasadorul Republicii Franceze, Pascal Le Deunff

Vicepremierul Serghei Pușcuța a avut o întrevedere cu Excelența sa, Ambasadorul Republicii Franceze, Pascal Le Deunff Recomandat

12 Decembrie 2019 - 

Cei doi oficiali au discutat despre situația social-economică a țării, agenda bilaterală, dezvoltarea relațiilor economice, precum și oportunitățile de cooperare ulterioare.

În debutul ședinței, ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța a mulțumit Republicii Franceze precum contribuția semnificativă la dezvoltarea economiei locale, inclusiv prin crearea locurilor de muncă pentru cetățenii Republicii Moldova.
Totodată, vicepremierul a asigurat partea franceză că prioritatea Ministerului Finanțelor în raport cu toți contribuabilii este simplitatea, claritatea și echitatea, principii care au stat la baza elaborării politicii fiscale și vamale pentru anul 2020.
De asemenea, Serghei Pușcuța a menționat că Republica Moldova susține adoptarea unei convenții pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital și va continua discuțiile cu partea franceză pentru definitivarea cu succes a acestui tratat.
„Dorim consolidarea relațiile dintre statele noastre în domeniul economic, precum și valorificarea interesului companiilor franceze pentru lansarea proiectelor investiționale în Republica Moldova”.
La rândul său, Pascal Le Deunff a declarat că, relațiile economice dintre Republica Moldova și Republica Franceză sunt foarte importante și va contribui în continuare la intensificarea lor, subliniind totodată potențialul dezvoltării comerțului și investițiilor în sectoare importante pentru țara noastră:
„Republica Franceză va susține în continuare eforturile Guvernului de la Chișinău de modernizare a țării și de implementare a reformelor necesare pentru avansarea pe parcursul său european”.

Lasă un comentariu