Evenimentul zilei

Lun03302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Legislativul a luat act de demisia deputatului Partidului Democrat din Moldova Alexandru Botnari

Legislativul a luat act de demisia deputatului Partidului Democrat din Moldova Alexandru Botnari

20 Decembrie 2019 - 

Legislativul a luat act de demisia deputatului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Alexandru Botnari, ales în calitate de parlamentar pe circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești.

Botnari au depus cererea de demisie, fiind în incompatibilitate de funcție. Alexandru Botnari a fost ales în calitate de Primar al orașului Hâncești.
Astfel, pentru mandatul de deputat vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate în circumscripția uninominală nr. 38, orașul Hîncești.
Mandatul lui Botnari a încetat de drept la 5 decembrie 2019, astfel CEC trebuie să stabilească data alegerilor parlamentare noi în intervalul 5 februarie 2020 – 5 martie 2020.
Amintim că, acum două săptămâni, Maia Sandu a declarat că ia în calcul să candideze pe circumscripția Hîncești, afirmând că acest lucru se va discuta în cadrul echipei PAS și a blocului ACUM. De partea cealaltă, și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a spus că analizează participarea în alegeri.
Precizăm că atât Maia Sandu, cât și Andrei Năstase, nu dețin funcții publice în acest moment, după ce democrații și socialiștii au demis, la 12 noiembrie, Guvernul Maia Sandu.

Lasă un comentariu