Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică ZdG: Nume noi din lista finală a beneficiarilor fraudei bancare din raportul Kroll II

ZdG: Nume noi din lista finală a beneficiarilor fraudei bancare din raportul Kroll II Recomandat

06 Ianuarie 2020 - 

Deputatul PPDA, Iurie Reniță, a intrat în posesia unor documente, care cuprinde numele unor beneficiari ai fraudei bancare. 

Astfel, printre aceștia se numără omul de afaceri Gabriel Stati, fostul lider al Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, dar și Irina Ulianovschi, fiica fostului vipreședinte al Curții de Apel Chișinău, Xenofon Ulianovschi, relatează Ziarul de Gardă.

„Nu aș fi postat aceste copii din lista finală a Kroll II, dacă actualul procuror general Alexandru Stoianoglo n-ar fi afirmat public că el nu a văzut niciun fel de listă și nu are suficiente motive să creadă că aceasta ar exista în realitate.

Fără a pretinde că sunt copii autentice cu originalul listei finale, subiectul respectiv mai fiind și unul de maxim interes național (chiar și internațional) pentru toți cetățenii noștri, inclusiv pentru alegătorii mei de pe circumscripția uninominală nr. 26 Chișinău (Buiucani, Centru, Telecentru), aș aprecia mult dacă colegul Alexandru Slusari, ex-președintele comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea furtului miliardului, ar putea să confirme sau să infirme autenticitatea lor (copiilor) cu originalul”, a scris Reniță pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Reniță susține că deține o înregistrare de la Parlament din seara zilei de 7 iunie 2019, atunci când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării coaliției PSRM – ACUM.

Citește continuarea pe ZdG

Lasă un comentariu