Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Platforma DA cere anularea ordinului de majorare a tarifelor de călătorie

Platforma DA cere anularea ordinului de majorare a tarifelor de călătorie

09 Ianuarie 2020 - 

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr cere Agenției Naționale de Transport Auto să anuleze ordinul prin care au fost majorate tarifele de călătorie pentru pasageri.

Într-o conferință de presă, liderul PPPDA, Andrei Năstase, a dat citire unei declarații potrivit căreia scumpirea bruscă a biletelor de călătorie cu 25% a afectat cele mai defavorizate pături sociale, transmite IPN.
Potrivit lui Andrei Năstase, „în condițiile în care astăzi multe spitale locale au fost închise, distanțele la serviciile spitalicești raionale, cu mult mai lungi, implică costuri mai mari, care acum practic pentru mulți cetățeni, sunt imposibile de achitat”. În declarație se mai spune că „majorarea tarifelor de transport este net superioară indexărilor și majorărilor planificate ale pensiilor. Pe de o parte au dat pensionarilor cu o mână și au luat cu două”.
„Platforma DA conștientizează necesitatea aprobării unor tarife reale de transportare, care ar acoperi costurile operatorilor din domeniu, dar remarcă faptul că acest proces trebuie obligatoriu sincronizat cu demonopolizarea ramurii transportului, modernizarea condițiilor de confort în transportul public”, a citit Andrei Năstase din declarație.
„Asemenea decizii arată că ne gândim numai la felul în care trebuie să-i avantajăm pe transportatori și ne gândim mai puțin la o politică a statului care trebuie să faciliteze viața cetățenilor”, a spus Igor Munteanu, vicepreședintele formațiunii.
Potrivit lui Liviu Vovc, vicepreședinte al PPPDA, prin această mișcare de creștere a tarifelor pentru transportul de pasageri s-a șters imaginea creată asupra proiectelor sociale cu care se laudă în prezent guvernarea. Deputatul declară că decizia afectează la fel de mult studenții, bursele cărora nu au fost majorate de ceva timp.
Dacă ordinul de majorare a tarifelor pentru transportul interurban de pasageri nu va fi anulat, Platforma DA va cere demisia ministrului economiei în baza unei moțiuni simple.

Lasă un comentariu