Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Autoritățile din România și Marea Britanie au răspuns demersurilor CNA privind căutarea lui Vladimir Plahotniuc

Autoritățile din România și Marea Britanie au răspuns demersurilor CNA privind căutarea lui Vladimir Plahotniuc

14 Ianuarie 2020 - 

Autoritățile din România și Marea Britanie au răspuns demersurilor Centrului Național Anticorupție (CNA) de a-l căuta pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, pe teritoriul lor, inclusiv sub numele Vladislav Novak, cea de-a doua sa identitate din Republica Moldova, relatează IPN.

 

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat că România și Marea Britanie „au orientat toate forțele pentru localizarea cetățeanului Vladimir Plahotniuc”. La momentul primirii răspunsului de către CNA, persoana căutată nu a fost identificată pe teritoriul respectivelor țări.

Într-o Declarație a Secretarului de Stat, Michael Pompeo, emisă luni, 13 ianuarie, fostul oficial moldovean Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupție și are stabilită interdicția de a obține vize de intrare în SUA. Interdicție în SUA are și soția sa Oxana Childescu, fiul său Timofei Plahotniuc, precum și copilul său minor.

Fostul lider democrat a fost dat în urmărire internațională și interstatală la sfârșitul lunii octombrie, anul trecut.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în luna iunie a anului 2019, după ce PDM a cedat guvernarea pe cale pașnică în favoarea blocului PSRM-ACUM.

 

Lasă un comentariu