Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// PSRM înaintează plângere penală cu privire la dosarul care vizează formațiunea

VIDEO// PSRM înaintează plângere penală cu privire la dosarul care vizează formațiunea Recomandat

22 Ianuarie 2020 - 

Membrii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) vor să cunoască cine stă în spatele intentării în 2016 a dosarului penal împotriva formațiunii, precum și contextul în care a fost instrumentat și folosit dosarul în cauză. 

Media

 

De asemenea, socialiștii vor să cunoască cine stă în spatele redeschiderii acestuia în luna noiembrie a anului trecut. PSRM anunță că urmează să expedieze demersurile necesare organelor de drept, relatează IPN.

„În 2016, fosta guvernare oligarhică a lui Vladimir Plahotniuc a dat ordin Procuraturii Generale, un ordin absolut ilegal, anticonstituțional, să pornească un dosar împotriva Partidului Socialiștilor. Pe niște fapte inventate. Și vă aducem aminte că în acea perioadă, Partidul Socialiștilor s-a aflat cu proteste în fața instituțiilor guvernamentale, în fața Parlamentului. În acel moment s-a și comandat procuraturii pornirea dosarului și urmărirea penală împotriva președintelui Igor Dodon și a colegilor noștri din PSRM”, a declarat într-o conferință de presă, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Potrivit lui, „ori de câte ori fostului regim nu-i plăcea ceva în raport cu PSRM, scotea acel dosar din sertare”. Totodată, „dosarul în cauză a fost redeschis în noiembrie 2019, tot aceeași care l-au închis anterior din lipsă de probe”. „Avem toate motivele să credem că redeschiderea lui este doar o continuare a șantajului la adresa PSRM”, a notat deputatul socialist.

Vlad Batrîncea a menționat că PSRM va înainta demersuri oficiale către instituțiile de drept, chiar și o plângere penală. Prin aceasta, formațiunea va cere verificarea modului în care a fost pornit dosarul penal, contextul în care a fost instrumentat și folosit acest dosar, inclusiv contextul politic. 

De asemenea, se va solicita să fie investigată și redeschiderea dosarului în noiembrie. Potrivit lui, chiar zilele trecute procurorul general a confirmat că ar exista mai multe întrebări cu privire la modul în care a fost pornit și cum a evoluat acest dosar.

 

Lasă un comentariu