Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Igor Dodon: „fraţii noştri de peste Prut sunt partenerii strategici ai Republicii Moldova”

Igor Dodon: „fraţii noştri de peste Prut sunt partenerii strategici ai Republicii Moldova”

23 Ianuarie 2020 - 

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a declarat că în cadrul vizitei în Israel a avut o întâlnire neoficială și neprogramată cu omologul său Klaus Iohannis.

 

Astfel, în cadrul schimbului de opinii pe care Igor Dodon l-ar fi avut cu președintele Klaus Iohannis, s-ar fi făcut o trecere în revistă a ceea ce se întâmplă în Republica Moldova după căderea ultimului Guvern și instaurarea noului Executiv.

De asemenea, Igor Dodon nu a pierdut ocazia să declare din nou că „fraţii noştri de peste Prut sunt partenerii strategici ai Republicii Moldova”.

Mai mult președintele prorus de la Chișinău a ținut să sublinieze că în 2020 se împlinesc 10 ani de la semnarea Acordului de parteneriat strategic cu România și „că ar fi binevenit să pregătim nişte evenimente împreună, la nivel de conducere a ţării”.

„Repet, avem relaţii excelente între ţările noastre care trebuie aprofundate pe toate dimensiunile, şi economic, şi social. Avem mai multe proiecte care trebuie să fie implementate”, a adăugat  Dodon.

Amintim că Igor Dodon se află într-o vizită oficiala în Israel la invitația președintelui Reuven Rivlin, în cadrul Forumului Mondial în memoria victimelor Holocaustului.

Evenimentul este consacrat celei de-a 75-a aniversări a eliberării lagărului morții Auschwitz de către Armata Roșie.

Lasă un comentariu