Evenimentul zilei

Ma02252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Lista candidaților care și-au anunțat participarea la alegerile parlamentare din Hânceşti

Lista candidaților care și-au anunțat participarea la alegerile parlamentare din Hânceşti Recomandat

27 Ianuarie 2020 - 

Campania electorală începe în februarie.

Actualul consilier în CMC, Dorin Chirtoacă, își propune să devină deputat de Hâncești, după ce în februarie 2019 și-a încercat puterile pe circumscripția sa de baștină, dar a pierdut în față concurentului ACUM – Mihai Popșoi.
Astăzi el e susținut de mai toate partidele unioniste. PUN însă, o formațiune la fel unionistă, merge în cursa cu fostul consilier prezidențial al lui Nicolae Timofti – Vlad Țurcanu.
Până a fi purtător de cuvînt al fostului președinte, Țurcanu a activat ca jurnalist. Doi candidați au fost înregistrați pentru circumscripția Hâncești PAS o propune pe ministrul Justiției în cabinetul Sandu – Olesea Stamate. Ea este cea care a inițiat reforma justiției, care presupunea ca toți judecătorii din sistem să fie evaluați de o comisie formată din experți internaționali. Democrații mizează pe Ion Mereuță, un localnic care a reprezentat Guvernul Filip în Hâncești, în perioada 2016-2019. Mereuță este jurist de profesie, lector universitar și consilier raional în prezent. Opțiunea socialiștilor este medicul Ștefan Gațcan, fostul director al Institutului Mamei și Copilului. El a demisionat de acolo în 2016, în urma unui conflict cu Ruxanda Glavan, pe atunci ministru al Sănătății în Guvernul Filip.
Anatolie Postolachi, fost primar al satului Buteni, Hâncești, este sprijinit de PLDM. Și el a reprezentat guvernul în teritoriu, doar că în perioada 2009-2013. Iar Vitalie Balinschi e omul care promite să transforme Hînceștiul în Strasbourg. El e candidatul Partidului Șor și vicepreședintele formațiunii. În cursa există și un independent. Este vorba de Grigore Cobzac, cel care la parlamentarele de anul trecut a fost înaintat de Blocul ACUM tot pe această circumscripție.
El a mai fost deputat în legislativ, dar și președinte de raion, în Hâncești. Platforma DA nu are un candidat, după ce Mihai Druță s-a retras. Alegerile parlamentare noi la Hâncești vor avea loc pe 15 martie 2020.
Lasă un comentariu