Evenimentul zilei

Sam02222020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Deputatul Sergiu Sîrbu, cercetat pentru corupere activă: „E o acuzație falsă”

Deputatul Sergiu Sîrbu, cercetat pentru corupere activă: „E o acuzație falsă”

28 Ianuarie 2020 - 

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Sergiu Sîrbu, a fost citat astăzi, 28 ianuarie, la Procuratura Anticorupție. Acesta este cercetat pentru corupere activă. Parlamentarului i se impută că a încercat să corupă un politician. Sergiu Sîrbu declară că acuzațiile sunt false, iar dosarul este „politic până în măduva oaselor”, relatează IPN.

 

După audieri, avocata deputatului, Adriana Eșanu, a declarat pentru presă că, atât apărătorul, cât și bănuitul au semnat declarații pe proprie răspundere că nu vor divulga datele urmării penale. În ceea ce privește încadrarea juridică imputată, este vorba despre „corupere activă săvârșită în proporții deosebit de mari în privința unei persoane cu funcție de demnitate publică”.

Sergiu Sîrbu este acuzat că ar fi încercat să corupă un politician, promițându-i anumite favoruri. Parlamentarul spune că îl cunoaște pe acest politician de mulți ani, însă a refuzat să dea nume. „Declar responsabil este o acuzație absolut falsă. Așa discuții nu au avut loc și nu au avut cum să aibă loc”, a declarat deputatul. Potrivit lui, este vorba despre o declarație politică, iresponsabilă, mincinoasă, precum și despre un denunț fals.

Săptămâna trecută, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a confirmat că în privința deputatului Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, a fost intentat un dosar penal de către fostul procuror general interimar, Dumitru Robu, acum trei luni. Stoianoglo a menționat că recent a aflat despre acest dosar și nu planifică să meargă în legislativ pentru a solicita acordul de a-l reține pe deputat, așa cum s-a vehiculat.

Lasă un comentariu