Evenimentul zilei

Lun02172020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu președintele APCE Hendrik Daems

Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu președintele APCE Hendrik Daems Recomandat

29 Ianuarie 2020 - 

La începutul vizitei de lucru la Strasbourg, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Hendrik Daems.

Igor Dodon a apreciat parteneriatul Republicii Moldova cu CoE și APCE și interesul cu care sunt urmărite constant evoluțiile din țara noastră, menționând că consideră utilă şi indispensabilă expertiza oferită de către structurile CoE în eforturile de avansare a reformelor interne.
De asemenea, șeful statului a subliniat că sunt depuse eforturi în vederea realizării angajamentelor asumate pentru încheierea procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de către APCE și trecerea la alt nivel structurat cu APCE, obiectiv care se regăsește şi în Planul de Acţiuni al Guvernului pentru anul 2020-2023. Igor Dodon și-a exprimat speranța că următorul raport de monitorizare al APCE va fi pozitiv în acest sens.
Președintele țării a reiterat hotărârea fermă de a identifica în cadrul formatului de negocieri „5+2” o soluţie adecvată pentru problema transnistreană în baza respectării suveranității şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.
Dat fiind faptul că în anul 2020 Republica Moldova celebrează 25 de ani de la aderarea la CoE, președintele Igor Dodon i-a adresat lui Hendrik Daems invitația de a vizita țara noastră pe parcursul anului curent.

Lasă un comentariu