Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Interpol a recepționat cererea de dare în căutare internațională a fostului lider PD, Vlad Plahotniuc

VIDEO// Interpol a recepționat cererea de dare în căutare internațională a fostului lider PD, Vlad Plahotniuc Recomandat

30 Ianuarie 2020 - 

Oficiul central al Interpol a recepționat scrisoarea organelor de drept ale Republicii Moldova referitor la darea căutarea internațională a fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, avizul privind recepționarea solicitării a ajuns săptămâna trecută, relatează IPN.

Media

 

După ședința Consiliului Superior al Procurorilor, Alexandr Stoianoglo a declarat pentru presă că urmează să aibă loc discuții cu reprezentanții Interpol, inclusiv referitor eventuala necesitate de a prezenta acte suplimentare. „Nu depinde de noi. Pur și simplu, vă pot spune că și mai departe vom insista pentru căutarea internațională a domnului”, a declarat procurorul general.

La sfârșitul anului trecut, Centrul Național Anticorupție a înaintat demersuri către SUA, Marea Britanie și România legate de posibila aflare a lui Vladimir Plahotniuc pe teritoriul acestor state. Autoritățile din România și Marea Britanie au răspuns demersurilor CNA de a-l căuta pe fostul lider al Partidului Democrat pe teritoriul lor, inclusiv sub numele Vladislav Novak, cea de-a doua sa identitate din Republica Moldova. Pe 13 ianuarie, Statele Unite l-au declarat indezirabil pe politician „pentru implicare în acte semnificative de corupție”.

 

Lasă un comentariu