Evenimentul zilei

Joi06042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei Péter Szijjártó va întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei Péter Szijjártó va întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova Recomandat

31 Ianuarie 2020 - 

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, va întreprinde pe 4 februarie o vizită de lucru în Republica Moldova.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în cadrul vizitei, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, și oficialul ungar vor aborda modalitățile de intensificare a relațiilor moldo-ungare în diverse domenii de interes reciproc, colaborarea pe dimensiunea multilaterală, precum și subiecte ce țin de evoluțiile pe plan regional și internațional. Péter Szijjártó va avea, de asemenea, întrevederi cu președintele R. Moldova, Igor Dodon, speakerul Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Ion Chicu și ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi.
În Republica Moldova activează 51 întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumând 68,194 milioane de lei. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 14 printre țările partenere la nivel mondial cu care țara noastră deține relații comerciale, cu o pondere de 1,45% în comerțul total al Republicii Moldova.

Lasă un comentariu