Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Igor Dodon dorește Excluderea taxei pe drumuri

Igor Dodon dorește Excluderea taxei pe drumuri Recomandat

31 Ianuarie 2020 - 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, își dorește excluderea taxei pe drumuri, dar să fie inclusă la accizele la motorină și benzină.

Despre aceasta șeful statului a declarat în cadrul ediției săptămânale „PREȘEDINTELE RĂSPUNDE”.
După cum informează TRIBUNA, un cetățean l-a întrebat: „Ar fi corect dacă toți deținătorii de automobile ar plăti impozitul în Primărie la locul de trai și să fie folosiți pentru drumurile din localitate și centrale care sunt pe sector?”, iar șeful statului a spus că trebuie de mers pe altă soluție.
„Eu cred că taxele pe drumuri trebuie să le excludem și să le includem în accizele la motorină și benzină. Care este logica? Un bătrânel are acasă un Jiguli vechi și iese cu mașina numai de Blajini, când se duce la cimitir, și el trebuie să plătească aceeași taxă de drum ca persoana care merge cu mașina în fiecare zi. De aceea, eu consider că taxele pe drum trebuie excluse. Voi veni cu această propunere pentru perioada următoare și să fie inclusă în acciz. Cine merge mai mult cu mașina, mai mult plătește. Eu cred că asta-i soluția. O parte din impozite sunt de acord că trebuie să revină autorităților locale. Acum noi compensăm prin alte măsuri, de exemplu, pentru anul curent sunt 2,7 miliarde de lei în Fondul Rutier care vor reveni raioanelor și satelor, dar pe viitor – excluderea taxei pe drumuri și includerea în acizi”, a precizat Dodon.

Lasă un comentariu