Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Președintele Dodon a găsit soluția pentru ca cetățenii să nu mai suporte povara miliardului furat

Președintele Dodon a găsit soluția pentru ca cetățenii să nu mai suporte povara miliardului furat Recomandat

10 Februarie 2020 - 

Igor Dodon: Șeful statului, Igor Dodon, a declarat astăzi după ședința de lucru cu Premierul Ion Chicu și Speakerul Zinaida Greceanîi, că a fost identificată o soluție pentru a minimaliza povara cetățenilor pe subiectul ce ține de miliardul furat.

„Înainte de Anul Nou am ieșit cu o inițiativă prezidențială pentru a găsi o modalitate prin care sumele bănești care au fost puse pe spatele cetățenilor în urma furtului miliardului să le excludem total sau să le reducem.”, a declarat Igor Dodon.
Dodon a mai declarat că la moment este posibilă reducerea acestor sume, iar pe viitor se vor căuta căi de excludere totală. Șeful statului a dat asigurări că la acest consens s-a ajuns și cu partenerii externi, inclusiv FMI.
„La această etapă am găsit mecanismele necesare pentru a reduce această povară cu circa 5 sau 6 miliarde de lei, sau 30%. Acest proiect de lege care a fost discutat și cu partenerii noștri externi, cu FMI, urmează să fie aprobat în următoarele zile în Guvern și prezentat Parlamentului spre aprobare.”, a concretizat președintele țării.

Lasă un comentariu