Evenimentul zilei

Joi04022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Noii vicepreședinți ai PDM

Noii vicepreședinți ai PDM

15 Februarie 2020 - 

Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova (PDM) s-a întrunit astăzi în şedinţă, la care au fost aleşi vicepreşedinţii formaţiunii şi Biroul Executiv. 

 

În calitate de vicepreşedinţi ai PDM au fost votaţi: Violeta Ivanov, Ludmila Guzun, Igor Vremea, Eugeniu Nichiforciuc, Ruxanda Glavan, Monica Babuc, Vladimir Andronachi, Nicolae Ciubuc, Vasile Bîtcă, Valentina Buliga şi Alexandr Cauia. Vicepreşedinţii vor forma un Guvern din umbră şi vor fi responsabili de domeniile de activitate ale ministerelor: afaceri externe şi integrare europeană, reintegrare, economie şi infrastructură, finanţe, justiţie, afaceri interne, apărare, sănătate, muncă şi protecţie socială, agricultură, dezvoltare reională şi mediu, educaţie şi cultură.

În aceeaşi sedinţă, preşedintele PDM, Pavel Filip, a prezentat raportul de activitate al formaţiunii în perioada decembrie-februarie 2020 şi a fost pus în discuţie conceptul de resetare a PDM.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, viziunea de reformare a partidului se bazează pe 4 piloni principali: fiecare membru trebuie să știe că părerea lui este luată în calcul și că el este consultat, deciziile importante vor fi consultate inainte de a fi aprobate de către forurile de conducere,  toți membrii partidului din teritoriu să cunoască despre activitățile și care este poziția formațiuni pe anumite subiecte, fiecare membru PDM să fie mândru de cei care îl reprezintă și fiecare să cunoască ce viziunea, valorile partidului și liniile doctrinare: Partidul Democrat este bazat pe doctrina social-democrată de sorginte europeană.

Preşedintele PDM, Pavel Filip a menţionat că de ani de zile Partidul Democrat a asigurat echilibrul pe scena politică şi nu a existat şi nici nu poate exista nicio guvernare eficientă fără participarea Partidului Democrat.

„Sunt ferm convins că următoarea guvernare în Republica Moldova va fi neapărat cu PDM. Trebuie să demonstrăm că suntem puternici, profesionişti şi parteneri serioşi şi credibili. Partidul Democrat este singurul care poate schimba viaţa oamenilor spre bine, este singurul care aduce FAPTE, NU VORBE”, a conchis Pavel Filip.

 

Lasă un comentariu