Evenimentul zilei

Mie07082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Igor Ceaika va acoperi „toate cheltuielile” pentru reparația casei muzeu „A. Pușkin”

Igor Ceaika va acoperi „toate cheltuielile” pentru reparația casei muzeu „A. Pușkin”

17 Februarie 2020 - 

Președintele Igor Dodon anunță că fiul fostului procuror general al Federației Ruse și ambasadorul de afaceri în Moldova al Asociaţiei „Delovaia Rossia”, Igor Ceaika, „a decis să acopere toate cheltuielile pentru reparația Casei muzeu”.

 

În mesajul său, președintele declară că s-a adresat către „prietenii Republicii Moldova din Rusia, care au găsit o modalitate de a finanța etapa inițială” a renovării, care prevede expertiza, proiectarea și soluționarea problemelor urgente de reparație. În acest scop ar fi fost deja transferate circa 2,5 milioane de lei, iar alte 1,5 milioane de lei ar urma să fie transferate după ce vor fi definitivate documentele de proiectare, relatează Radio Chișinău. 

„Bugetul municipal și cel de stat pentru anul 2020 nu prevăd cheltuieli pentru Casa-muzeu „A.S.Pușkin”, iar procedura de alocare a mijloacelor financiare ar fi durat timp îndelungat.

Îmi exprim încrederea că la data de 21 septembrie, cînd vom marca 200 de ani din ziua cînd a fost exilat marele poet, complexul muzeal va întîmpina oaspeți fiind renovat în totalitate.

Casa-muzeu „A.S.Pușkin” este un simbol al prieteniei cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă, care are o valoare istorică foarte importantă atît pentru cetățenii Moldovei, cât și pentru cei ai Rusiei”, a declarat Igor Dodon.

Lasă un comentariu