Evenimentul zilei

Mie07082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Mihai Popşoi: Atacul lui Igor Dodon la adresa ambasadorilor UE e ieșit totalmente din cutuma diplomatică

VIDEO// Mihai Popşoi: Atacul lui Igor Dodon la adresa ambasadorilor UE e ieșit totalmente din cutuma diplomatică

17 Februarie 2020 - 

Deputatul Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Mihai Popşoi, susține că ambasadorii Uniunii Europene, acreditați la Chișinău, au pregătirea și înțelegerea necesară asupra realităților de aici, iar dacă au opinie rezervată față de agenda președintelui Igor Dodon, această opinie este motivată. 

Media

 

În cadrul unui briefing de presă, deputatul a menționat că atacul șefului statului la adresa ambasadorilor este ieșit totalmente din cutuma diplomatică, relatează IPN.

Mihai Popşoi se întreabă „cel fel de președinte este Igor Dodon dacă așa înțelege el că trebuie să scoată Republica Moldova din izolarea internațională, în care tot el a dus-o”.

Deputatul afirmă că distrugerea relațiilor cu partenerii europeni va dăuna și mai mult țării. „Doamna Sandu și guvernul său a adus în țară, timp de cinci luni, 100 de milioane de euro, grant și nu credit.

În aceste (următoare) câteva luni în țară au venit zero lei. Și cu asemenea abordări din partea președintelui Dodon în continuare vor veni la fel de puțini”, a declarat deputatul.

Mihai Popşoi spune că „exact ca și cetățenii Republicii Moldova, ambasadorii văd ceea ce face șeful statului: încalcă normele democratice”. „Copie absolut tot ce făcea Plahotniuc, de la proiectele sociale, până la strategia de politică externă”.

„Încercarea lui Dodon de a da vina pe ambasadori, precum că ar simpatiza sau ar face jocul cuiva, este o insultă gravă la adresa ambasadorilor”, a mai spus Mihai Popşoi.

Carmena Lupei, consultant principal în cadrul Secției protocol și comunicare a Președinției, a spus că instituția prezidențială nu comentează declarațiile deputatului.

În cadrul unui nou episod al emisiunii pe youtube „Președintele răspunde”, la sfârșitul săptămânii trecute, președintele Igor Dodon a declarat că unii ambasadori acreditați în Republica Moldova încearcă să blocheze dialogul noului guvern cu Bruxelles-ul și să dezinformeze capitalele europene.

Potrivit șefului statului, cel puțin 3-4 ambasadori care se ocupă de relațiile Republicii Moldova cu UE merg pe la diferite instituții, blochează proiectele care sunt deja lansate și spun că nu trebuie de dat bani „la guvernul acesta”.

Lasă un comentariu