Evenimentul zilei

Mie07082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Mișcarea Politică UNIREA condamnă atacul „fără precedent, jignitor și obraznic”, al lui Igor Dodon, de acuzare a ambasadorilor UE

Mișcarea Politică UNIREA condamnă atacul „fără precedent, jignitor și obraznic”, al lui Igor Dodon, de acuzare a ambasadorilor UE

17 Februarie 2020 - 

Mișcarea Politică UNIREA (MPU) condamnă „atacul fără precedent, jignitor și obraznic, iresponsabil și descalificant al lui Igor Dodon”, de acuzare a ambasadorilor UE, de uneltire și conspirație împotriva R. Moldova și a intereselor sale.

 

Dodon a afirmat următoarele, cităm: „Eu le-am dat un mesaj ambasadorilor UE. Unii dintre ei blochează dialogul noului Guvern cu Bruxelles. Blochează și dezinformează Bruxelles-ul, dezinformează capitalele europene. Nu o să dau nume, dar sunt cel puțin 3-4 ambasadori, ei merg la diferite instituiții, blochează proiectele deja lansate, spun că nu trebuie de dat bani Guvernului etc”.

Prin faptul că Dodon spune că știe ce fac ambasadorii, cu cine și ce vorbesc, ce raportează la Bruxelles, precum și în celelalte capitale europene, rezultă un singur lucru: ambasadorii sunt urmăriți, sunt filați, le sunt ascultate telefoanele, iar convorbirile lor sunt înregistrate, notele și rapoartele sunt interceptate și tendențios interpretate, iar corespondența diplomatică - violată”, menționează MPU într-un comunicat de presă.

Totodată, formațiunea condamnă rechemarea, peste noapte și fără explicații, a celor șase ambasadori, inclusiv ambasadorul R. Moldova în România, începând astfel un proces de epurări în rândul diplomaților, se mai spune în declarația citată.

În disperare de cauză, nefiind primit pe parcursul mandatului, de niciun lider european ori de peste ocean, intersectându-se numai în culoare cu liderii respectați ai lumii, plasând poze numai cu strângeri de mână, făcute din mers cu ei, Dodon a încercat să-și mascheze veșnica frustrare și evidenta incapacitate printr-un atac mizerabil și laș asupra ambasadorilor UE, manifestări ce se înscriu în linia practicilor KGB-iste sovietice, precum și reprezintă metode de răfuială de tip banditesc, de tip „gop-stop”, caracteristice anilor ‘90.

Afirmațiile lui Dodon denotă comiterea de infracțiuni a înaltor demnitari și funcționari de stat, implicarea instituțiilor de stat în operațiuni și acțiuni ilegale de filare a diplomaților acreditați in RM. În legătură cu aceste ilegalități, MPU va sesiza Procuratura RM, precum și organismele internaționale” se mai menționează în același comunicat.

Lasă un comentariu