Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alexandru Slusari: Scindarea PDM este vizibilă cu ochiul liber

Alexandru Slusari: Scindarea PDM este vizibilă cu ochiul liber Recomandat

18 Februarie 2020 - 

Liderul fracțiunii parlamentare a PPDA, Alexandru Slusari, susține că scindarea Partidului Democrat „este vizibilă cu ochiul liber”, iar o parte a formațiunii în frunte cu Pavel Filip au capitulat în fața lui Dodon.

Solicitat să comenteze întrevederea discretă a conducerii PDM și PSRM la Parlament, la care a participat Igor Dodon și Ion Chicu, parlamentarul a declarat că aceasta „reprezintă o reacție a lui Dodon la recentele numiri în conducerea PDM și este o încercare de a lua sub control acest partid”.
„Toată lumea vede că Partidul Democrat este în febră și nici nu mai înțelegi câte grupări acolo există. Numirea unor persoane odioase, precum Andronache și Nichiforciuc în funcții de vicepreședinți a fost un semnal pentru Dodon de a forța evenimentele. Consider că încercările lui Filip de a menține un echilibru au arătat, de fapt, slăbiciunea și incapacitatea de a reforma partidul pe linia independenței față de persoanele afiliate lui Plahotniuc, cât și de influența lui Dodon. Iar «Politica» nu iartă persoane slabe”, a declarat el.
Potrivit lui Slusari, la moment, Dodon întreprinde ultimele eforturi pentru a transforma Partidul Democrat în satelitul său, amenințând cu alegerile anticipate și dosare penale împotriva mai multor factori de decizie din cadrul formațiunii, inclusiv Filip.
„După numirea în conducere a persoanelor, deja mult mai dependente de Dodon, decât de Plahotniuc, «conducătorul socialismului» a dorit să-și demonstreze public puterea și să umilească PDM, lucru care și s-a întâmplat ieri... Filip, în loc să aleagă calea de independență deplină față de Plahotniuc și Dodon, pare să fi capitulat în fața celui din urmă. Vedem că scindarea PDM este vizibilă cu ochiul liber”, a menționat el.
Amintim că luni seara, conducerea PDM și a PSRM a avut o întrevedere discretă la Parlament. La ședință a participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor părțile au discutat problemele abordate de cetățeni, dar și au făcut un schimb de opinii cu prim-ministru în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului,transmite Deschide md.

Lasă un comentariu