Evenimentul zilei

Lun04062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Președintele PDM, despre decizia celor șase deputați: „Este una optimă”

Președintele PDM, despre decizia celor șase deputați: „Este una optimă”

19 Februarie 2020 - 

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a luat act de anunțul făcut de grupul deputaților democrați care au decis să părăsească formațiunea. Potrivit lui, decizia era una previzibilă, având în vedere anumite evenimente din ultimele luni, relatează IPN.

 

„E vorba de mai mult decât diferențe de viziuni între partid și acest grup și cred că decizia lor este una optimă, care va ajuta atât PDM, cât și acest grup de colegi să evolueze mai departe, inclusiv printr-o posibilă colaborare în viitor pe proiecte de interes comun. În acest moment sunt la București, unde am mai multe întâlniri oficiale, seara voi reveni la Chișinău, se va reuni conducerea partidului și vom prezenta poziția noastră oficială”, menționează Pavel Filip într-o postare pe Facebook.

Șase deputați ai Partidului Democrat au anunțată astăzi, 19 februarie, că părăsesc formațiunea politică, dar și fracțiunea parlamentară a democraților. Este vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repeșciuc. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă, în care parlamentarii au declarat că „acțiunile conducerii PDM concentrate pentru o coaliție cu socialiștii, fără ca să aibă loc măcar o discuție cu partidele de dreapta nu îi reprezintă”.

Lasă un comentariu