Evenimentul zilei

Lun04062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu un grup de investitori români

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu un grup de investitori români

19 Februarie 2020 - 

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanții companiei Energo Continent, care dezvoltă un parc eolian de 180 de MW în sudul Moldovei.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, dezvoltatorii au informat premierul despre etapa la care se află lucrările și au menționat că, pentru a continua finanțarea și implementarea proiectului,  au nevoie de o confirmare din partea autorităților centrale că acest proiect este necesar și că se încadrează în Strategia energetică a Republicii Moldova.

Ion Chicu a salutat intențiile investitorilor și i-a asigurat de tot sprijinul Guvernului în finalizarea construcției parcului eolian și livrarea energiei electrice verde către consumatori. 

Proiectul „180 MW Vulcănești Wind Project in the Republic of Moldova” a fost inițiat în 2010 în colaborare cu Fondul de Investiții InfraVentures al IFC, care este o divizie de investiție a Băncii Mondiale. Pentru operarea și mentenanța celor 60 de turbine electrice vor fi angajați în jur de 70 de oameni.

Reprezentanții companiei susțin că proiectul va fi funcțional în 2022 și estimează o producție anuală ce poate asigura cca 15% din consumul anual de energie al Republicii Moldova.

Lasă un comentariu