Evenimentul zilei

Joi07162020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova: „Nu pot decât să îl îndemn pe domnul Dodon - și guvernul său - să nu folosească Europa ca muniție electorală”

Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova: „Nu pot decât să îl îndemn pe domnul Dodon - și guvernul său - să nu folosească Europa ca muniție electorală” Recomandat

19 Februarie 2020 - 

Raportorul Parlamentului European (PE) pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache, a observat că „președintele Dodon e deja în campanie electorală” și că alege diplomații europeni și Bruxelles-ul ca țintă politică.

„Nu pot decât să îl îndemn pe domnul Dodon - și guvernul său - să nu folosească Europa și dorința ei autentică de a ajuta Moldova ca muniție electorală. Nu e cinstit, nu e justificat, nu e înțelept și nu servește cetățenilor moldoveni”, a spus Dragoș Tudorache.

Raportorul Parlamentului European susține că nu există nicio dorință sau intenție de izolare din partea Bruxelles-ului la adresa Chișinăului. „Există doar așteptări îndreptățite, care au apărut în urma unor angajamente ale factorului politic de la Chișinău și care sunt reamintite în contextul unor acțiuni fie neimplementate, fie neexplicate și, ca urmare, de neînțeles pentru partenerii politici ai Republicii Moldova. Dacă politicienii moldoveni își doresc cu adevărat o apropiere de construcția europeană, tot ce au de făcut este să își respecte propriile angajamente. Lucurile sunt atât de simple, nici mai mult, nici mai puțin.

Iar aceste așteptări de la politicienii moldoveni există pentru simplul fapt că suntem extrem de preocupați de bunul mers al Republicii Moldova și de îmbunătățirea condițiilor economice și sociale pentru cetățenii moldoveni. Acesta este punctul central al politicii europene față de Moldova și orice altă abordare nu face decât să distragă atenția de la ceea ce contează. Așa că aștept de la domnul Dodon o confirmare neechivocă a parcursului european al Republicii Moldova, tradusă în reforme clare și asumate. Aștept de la politicienii moldoveni să nu mai dea interpretări negative relațiilor dintre Chișinău și restul statelor europene. E timpul responsabilității și al asumării unui viitor european pentru Moldova”, a concluzionat raportorul PE pentru R. Moldova.

Recent, președintele Igor Dodon a acuzat „unii ambasadori europeni” acreditați în R.Moldova că blochează relația Guvernului condus de Ion Chicu cu Bruxelles-ul și că susțin partidele de opoziție: Partidul „Platforma DA” și Partidul „Acțiune și Solidaritate”.

Lasă un comentariu