Evenimentul zilei

Joi07022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Conferință la Chișinău cu Președinții Curților Constituționale din 14 state ale UE și CSI

Conferință la Chișinău cu Președinții Curților Constituționale din 14 state ale UE și CSI Recomandat

20 Februarie 2020 - 

În cadrul Conferinței internaționale care este organizată astăzi la Chișinău cu ocazia aniversării a 25-a de la fondarea Curții Constituționale a Republicii Moldova, împreună cu Vladimir Țurcan, Președintele CC, și Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei de la Veneția, Igor Dodon a avut o întrevedere cu președinții Curților Constituționale din 14 state ale UE și CSI.

”Am salutat înalții oaspeți ai țării noastre, mulțumindu-le pentru participarea la eveniment și pentru interesul manifestat față de procesele politice din Moldova. În context, am subliniat că situația din țară s-a schimbat spre bine, dat fiind faptul că am reușit să depășim criza politică din luna iunie anul trecut, când au avut loc tentative de a folosi Curtea Constituțională în calitate de instrument politic”, a transmite șeful statului.
”În prezent, Înalta Curte este constituită din persoane competente, care nu sunt implicate în jocuri politice, iar datorită acestui lucru, și-a recăpătat încrederea cetățenilor și acum este din nou în rolul de apărător al sistemului de stat și înafara oricăror atacuri criminale”, a mai adăugat Igor Dodon.
Totodată, șeful statului a comunicat oaspeților din străinătate că în Republica Moldova, conducerea de vârf este deschisă pentru discuții și este gata să vorbească despre eventualele modificări în legislația în vigoare a țării noastre, dacă acest lucru va fi necesar.

Lasă un comentariu