Evenimentul zilei

Ma08042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Irlanda și Japonia au ambasadori noi în Republica Moldova

Irlanda și Japonia au ambasadori noi în Republica Moldova Recomandat

20 Februarie 2020 - 

Secretarul de stat Dumitru Socolan a avut întrevederi separate cu Ambasadorul agreat al Irlandei în Republica Moldova cu sediul la București, Paul McGarry, și cu Ambasadorul agreat al Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare ale celor doi diplomați.

În cadrul discuțiilor cu oficialul irlandez, secretarul de stat și-a exprimat încrederea că, urmare deschiderii recente a Ambasadei Republicii Moldova la Dublin, relațiile bilaterale între cele două țări vor atinge noi valențe și se vor extinde în domenii diverse.
S-a convenit că subiectul extinderii relațiilor moldo-irlandeze va fi discutat în detaliu în cadrul consultărilor politice între reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului al Irlandei preconizate pentru 26 februarie curent, la Dublin.
Întâlnirea cu șeful misiunii diplomatice nipone a fost o ocazie bună de a discuta despre asistența pentru dezvoltare oferită de autoritățile de la Tokyo țării noastre și implementarea cu succes a proiectelor în numeroase domenii de interes reciproc. De asemenea, au fost trecute în revistă programele de grant și credite concesionale acordate Republicii Moldova de Guvernul Japoniei în domenii precum sănătatea, cultura, educația și agricultura.
În context, secretarul de stat a menționat că Moldova acordă o importanță deosebită relației cu Japonia, atât în plan politic, cât și comercial-economic, fiind evocată oportunitatea organizării unor vizite la nivel înalt care ar contribui la extinderea și aprofundarea cooperării moldo-nipone.

Lasă un comentariu