Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Ion Chicu: „Un bănuț nu transfer pe cauzele CtEDO, până nu-i scoatem de la voi”

Ion Chicu: „Un bănuț nu transfer pe cauzele CtEDO, până nu-i scoatem de la voi” Recomandat

22 Februarie 2020 - 

„Cât sunt premier, un bănuț nu transfer pe cauzele CtEDO, până nu-i scoatem de la voi”.

Asta a declarat prim-ministrul Ion Chicu, după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a menționat că autoritățile atentează la independența justiției, urmând să instituie un mecanism prin care judecătorii să plătească despăgubirile stabilite de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO).
„Mai marii pe mantiile negre, adică CSM-ul, afirmă că sistemul lor este învinuit de noi de corupție, pe nedrept... Ce frumos scris despre putere, drepturi și cât de independentă trebuie să fie puterea judecătorească. Nu văd, însă, capii sistemului să scrie ce au de gând să facă cu mizeriile, pentru crima cărora țara trebuie să plătească acum peste 70 de milioane de lei. Multe despre drepturi și nimic despre responsabilitățile judecătorilor. Așa, o putere în stat fără nici o responsabilitate. Doar drepturi si garanții”, a menționat Ion Chicu într-o postare pe Facebook.
„Repet pentru judecătorii din CSM și toată gașca coruptă din justiție - orice ban plătit de Moldova pentru deciziile voastre ilegale – va fi din contul vostru. Nu așteptați, independenților, că pentru ilegalitățile voastre vor plăti copiii sau bătrânii. Cât sunt premier, un bănuț nu transfer pe cauzele CtEDO, până nu-i scoatem din voi”, a continuat premierul.
Amintim că premierul Ion Chicu a declarat că nota de plată oferită de CtEDO pentru Guvernul Republicii Moldova în cazul „Gemeni”, în sumă de 70 de milioane de lei, va fi achitată din contul finanțării alocate pentru 2020 sistemului judecătoresc.
Iar președintele Igor Dodon a propus să fie confiscate averile judecătorilor responsabili de condamnarea Republicii Moldova la CtEDO.
Ulterior, Ministerul Justiției a anunțat că a sesizat Procuratura Generală, ca „să inițieze proceduri sau să adopte hotărâri în legătură cu încălcările constatate” în cazul „Gemeni”.
Consiliul Superior al Magistraturii a acuzat însă autoritățile de „atentat la independența justiției”.

Lasă un comentariu