Evenimentul zilei

Joi06042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Plahotniuc are capacitatea să rupă atâția deputați de la PDM cât își dorește el

Plahotniuc are capacitatea să rupă atâția deputați de la PDM cât își dorește el Recomandat

25 Februarie 2020 - 

Majoritatea parlamentară poate fi pierdută de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Partidul Democrat din Moldova (PDM), iar Guvernul Chicu poate fi demis prin scindarea fracțiunii parlamentare a PDM. Cu o declarație în acest sens a venit deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp, care afirmă că cei șase deputați care deja au părăsit formațiunea ar putea fi urmați de alții, relatează IPN.

 

„Astăzi noi nu vedem nimic nou sub soare. Plahotniuc are capacitatea să rupă atâția deputați de la PDM cât își dorește el. Cei care au fost aduși în PDM de către Plahotniuc, au fost aduși în anumite condiții. Despre toți acești oameni există informație care dacă ar fi aruncată în spațiul public, viața lor politică și privată se termină. În acest context, dacă Plahotniuc își dorește să rupă încă 5-6 persoane, o face foarte ușor și majoritatea care susține guvernul nu va mai exista”, a declarat deputatul Lilian Carp în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la postul de televiziune JurnalTV.

Valeriu Munteanu, președinte al Partidului Uniunea Salvați Basarabia consideră și el că desprinderea deputaților din PDM nu a avut loc fără implicarea fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc.

„Cu siguranță este o acțiune a lui Vladimir Plahotniuc care încearcă să-și cumpere clemență, încercând să demonstreze că este jucătorul, încercând să demonstreze americanilor și altor poli de influență din lume că poate rezolva ceva în Republica Moldova. Eu am convingerea că Plathoniuc – Candu au capacitatea să ia din PDM atâta cât ar șubrezi Guvernul Chicu”, a adăugat politicianul.

Deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repeșciuc au părăsit fracțiunea parlamentară, dar și Partidul Democrat din Moldova și au creat grupul Pro Moldova.

 

Lasă un comentariu