Evenimentul zilei

Sam02232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Panorama Mii de camere de supraveghere din lume, controlate de pirații internetului

Mii de camere de supraveghere din lume, controlate de pirații internetului

01 Februarie 2018 - 

Mii de camere de supraveghere din lume sunt controlate de hackeri, care, cel mai probabil, vor să folosească imaginile din casele victimelor pentru a cere bani. Specialiștii în securitate cibernetică spun că atacatorii sparg parolele de acces cu ajutorul unui dicționar virtual.

Atacul internațional dat de pirații internetului a fost descoperit întâmplător de specialiștii români în securitate. Hackerii au reușit să răspândească amenințarea din Coreea de Sud către restul Asiei și către Europa, relatează Știrile TVR. 

De la 12 dispozitive controlate de hackeri la începutul lunii ianuarie,  în doar trei săptămâni, atacul s-a extins la 50.000, inclusiv din România. Hackerii lovesc atunci când folosim aplicații de supraveghere video a casei sau a firmei care ne transmit imaginile în timp real pe telefon.

Specialiștii în securitate cred că, după ce adună imaginile, hackerii urmăresc să ceară recompense și chiar să șantajeze.

Specialiștii în securitate spun că e foarte greu să ne dăm seama când hackerii intră pe fir. Ei pierd însă controlul asupra dispozitivelor dacă acestea sunt scoase din priză.

Lasă un comentariu