Evenimentul zilei

Ma02252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Panorama Apple a prezentat sistemul de operare iOS 12

Apple a prezentat sistemul de operare iOS 12

05 Iunie 2018 - 

Acesta aduce noi îmbunătățiri, care permit modelelor vechi să ruleze mai bine, dar și controale prin care părinții pot limita timpul petrecut de copii pe mobil. De asemenea, aduce noi facilități privind bateria, smartphone-urile urmând să țină mai mult.

Noul iOS 12 deschide aplicațiile de două ori mai rapid decât predecesorul său, iOS 11, potrivit lui Craig Federighi, directorul său de software. Desigur, asta e adevărat și din cauză că iOS 11 a fost cel mai plin de bug-uri sistem de operare lansat de Apple. Federighi a mai spus că noul iOS 12 funcționează pe smartphone-urile și tabletele lansate din 2013 încoace, astfel că sunt suportate 5 generații de produse.
Concomitent, Apple a prezentat o facilitate care permite sesiuni video cu până la 32 de persoane prin Facetime. Apple intră așadar în lumea comunicațiilor coporative, la concurență cu sistemele dezvoltate de către Cisco sau cu Skype de la Microsoft.
În fine, Apple a prezentat și comenzi vocale realizate prin intermediul Siri. Până acum, Apple a limitat numărul aplicațiilor care puteau accesa asistentul digital. Puteau funcționa astfel serviciipe PayPal sau Uber. Spre comparație, Amazon a permis controlul multor aplicații cu asistentul său digital Alexa.
În fine, Federighi a mai anunțat că Apple lucrează de mai mulți ani pentru a porta aplicațiile de iPhone și iPad pe calculatoarele Mac. Apple țintește astfel doi iepuri dintr-un foc: deodată mai multe aplicații vor fi disponibile pe Mac-uri, iar acestea vor fi mai atrăgătoare și, în același timp, poate muta o parte din Mac-uri pe procesoare proprii, eliminând Intel.
Lasă un comentariu