Evenimentul zilei

Lun02172020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică România În direct şi în exclusivitate la TVR: Regina-Mamă Elena este reînhumată la Curtea de Argeş

În direct şi în exclusivitate la TVR: Regina-Mamă Elena este reînhumată la Curtea de Argeş

19 Octombrie 2019 - 

Regina-Mamă Elena este reînhumată astăzi în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, Regele Mihai.

Ceremoniile sunt transmise în direct de TVR. De altfel, Televiziunea Română, host broadcaster al evenimentului, asigură producţia ceremoniilor funerare şi oferă semnal TV tuturor instituţiilor media interesate.
Potrivit programului transmis de Familia Regală, slujba de înmormântare va începe la ora 12,00 în Catedrala istorică Arhiepiscopală şi Regală şi va fi oficiată de înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.
La ceremonia religioasă asistă Custodele Coroanei Române, Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria alături de Ducele Amedeo de Aosta, Principesa Mafalda (fiica Ducelui De Aosta) şi Lord Peter Rosslyn (şeful Casei Principelui de Wales şi Ducesei de Cornwall).
La ora 12,30 va începe procesiunea militară şi religioasă către noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde se va desfăşura ceremonia îngropării în pridvor, la care va participa doar Familia Regală. La momentul intrării sicriului în criptă vor fi trase 21 de focuri de armă, iar Muzica Militară va intona Imnul Naţional şi Imnul Regal.
Ceremonia funerară se va încheia după ce Custodele Coroanei Române, Margareta, va ieşi din catedrală cu stindardul Reginei-mamă împăturit şi îl va da în grijă Aghiotantului Regal, pentru a fi expus ulterior în muzeul de la Săvârşin.
Vineri, după 71 de ani de exil, Regina-Mamă Elena s-a întors acasă. Osemintele au fost aduse în ţară de o aeronavă militară. Zeci de oameni de toate vârstele au aşteptat emoţionaţi, cu flori albe în mâini, sosirea sicriului la Palatul Elisabeta şi, mai târziu, la Curtea de Argeş.

Lasă un comentariu