Evenimentul zilei

Lun02172020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică România Ludovic Orban: România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen

Ludovic Orban: România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen

09 Ianuarie 2020 - 

România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Reprezentanţei Permanente a României la UE, potrivit Agerpres.

El s-a întâlnit, anterior, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
"Am abordat problema Schengen. Cum am şi declarat, reiterăm că, din punctul nostru de vedere, România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen", a spus şeful Executivului de la Bucureşti.
Totodată, Orban a afirmat că "şi la nivelul Comisiei Europene, şi la nivelul Parlamentului European există o susţinere pentru România, pentru aderarea României la Spaţiul Schengen".
Premierul a vorbit în acest context şi de "atitudini de nesusţinere" a României spre acest obiectiv şi de faptul că vor fi făcuţi "paşi hotărâţi" pentru a convinge statele care nu sunt alături de ţara noastră.
"Mai trebuie să mai întreprindem demersuri, până la urmă, pentru a obţine un consens la nivelul Consiliului European. Sunt încă nu opoziţii făţişe, dar încă atitudini de nesusţinere totală a acestui obiectiv, care sunt convins că ele se vor modifica în favoarea României într-un orizont de timp rezonabil", a punctat premierul român.
Prim-ministrul Ludovic Orban a efectuat o vizită de trei zile la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulţi lideri europeni.

Lasă un comentariu