Evenimentul zilei

Ma01212020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Panorama 16 lucruri despre cum să îti faci mai ușor prieteni sau pur și simplu să fii mai plăcut de către ceilalți

16 lucruri despre cum să îti faci mai ușor prieteni sau pur și simplu să fii mai plăcut de către ceilalți

17 Ianuarie 2017 - 

Recent, am descoperit un articol foarte interesant despre cum să ieși cu bine din situațiile mai ciudate când interacționezi cu alți oameni. Unele sfaturi sunt evidente mai ales pentru cei care învață și practică seducția, dar probabil nu ai auzit deloc de multe din ele.

1. Propuneți să fii confortabil în orice interacțiune
Creierul nostru este un instrument foarte greu de folosit și de înteles, iar relația noastră cu el este și de ură și de iubire. Chiar dacă uneori avem impresia că îl putem controla în totalitate, de fapt el ne dictează ce să facem.
În multe situații ne este greu să ne simțim confortabil în jurul străinilor deoarece creierul nostru încearcă să nu se expună prea mult, iar acest lucru nu prea ne ajută să fim sociabil și să cunoaștem oameni noi..
De aceea, impunerea unei senzații de confort poate fi vitală. Încearcă să-ți impui că de fapt tu cunoști deja persoana cu care urmează să vorbești și deja ești în avantaj. Îți cresc șansele ca persoanele pe care le-ai cunoscut să te placă și să dorească să te mai întâlească.
2. Încearcă să fii atent la picioarele lor când îi abordezi
Să intrerupi o persoană în timp ce vorbește nu este prea plăcut, ba chiar poate fi cel mai enervant lucru. Demonstrează că nu ai deloc cunoștințe în materie de sociabilitate și poate să te ducă în situații neplăcute.
Când abordezi un grup de oameni care vorbesc, fii atent la corpurile lor. Dacă își întorc trunchiul, dar nu și picioarele către tine, înseamnă că vorbeau ceva important și nu vor să fie întrerupți.
Dacă își întorc și trunchiul și picioarele, înseamnă că ești bine-venit. Acest lucru este foarte important, deoarece te poate pune de multe ori în avantaj.
3. Dacă te cerți cu cineva stai mereu lângă el și nu în fața lui
Toți am fost în situații în care cearta a început brusc de nicăieri, iar dacă nu-ți place drama, îți sugerăm să eviți aceste situații. Chiar dacă ai cel mai bun argument din lume, deobicei oamenii se simt jigniți dacă simt că nu au dreptate.
Dacă simți că argumentul tău creează tensiune (mai ales dacă te cerți cu prietenii), pune-te lângă ei deoarece cel mai probabil se vor calma..
4. Oricând ai nevoie de un favor, deschide conversația cu “Am nevoie de ajutorul tău…”
Trebuie să recunoști. Tuturor ne place să punem pe alții să ne facă treaba. Fie că suntem leneși, fie că avem întradevăr nevoie de ajutor să terminăm o treabă.. Nimănui nu-i plac oamenii pe interes, așa că obișnuiește-te să începi conversația cu “Am nevoie de ajutorul tău”.
În multe cazuri, ei vor accepta și te vor ajuta, dar ține minte că acest lucru se întâmplă deoarece persoana respectivă nu vrea să se simtă vinovată că nu te-a ajutat. În rest, poate să te refuze chiar dacă i-ai vorbit frumos.
5. Dacă vrei să se simtă bine persoana cu care vorbești, reformulează ce spune
Ne place să fim aprobați, iar multe din acțiunile noastre vin din nevoia de a fi aprobat. Deci dacă vrei să te placă cineva oferă-i ce are nevoie.
Un exemplu foarte simplu, când ești intr-o conversație cu cineva și spune ceva foarte important pentru el, încearcă să reformulezi ce a spus, dar prin cuvintele tale. Acest lucru îl va face să creadă despre tine că ești un bun ascultător și că îți pasă ce îti spune.
6. Încearcă să gesticulezi în timp ce vorbești
Foarte puternic, dar și puțin manipulant, așa că folosește-o cu responsabilitate. Să primești răspuns pozitiv de la cineva este de fapt ceea ce ne dorim. Fie că vrem să vindem un lucru sau să convingem o fată să facă sex cu noi, mereu vrem să obținem lucrul respectiv.
Gesticularea în timp ce vrem să transmitem un anumit mesaj este o cale foarte puternică să convingem persoana respectivă să fie de acord cu noi. Oamenilor le place acest lucru și probabil o să înceapă să gesticuleze și ei. În acest fel, vor transmite subconștientului că trebuie să fie de acord cu tine.
7. Dacă ai probleme cu memorarea numelui, repetă-l în timpul conversației
Nu mă pricep deloc să rețin numele persoanelor noi. Deobicei nici nu bag de seamă când se prezintă sau dacă reușesc să rețin, tot uit până la urmă..
Oamenilor le place să fie menționați, indiferent de situații, le place să-și audă numele. Așadar când întâlnești o persoană nouă, repetă-i numele.
– Bună, numele meu este Alexandra.
– Îmi pare bine să te cunosc, Alexandra. Și zi-mi, Alexandra, de unde îl cunoști tu pe Nicu?
8. Dacă nu ți se răspunde total la o întrebare, mai așteaptă
O situație foarte des întâlnită când nu cunoști foarte bine persoana cu care vorbești și nu-ți răspunde clar la o întrebare. E bine să mai aștepți, să nu zici nimic și să te uiți în ochii ei. Vei pune o mică presiune și îl va face să-și continue răspunsul.
Acest lucru arată interesul tău pentru persoana respectivă și se va simți important.
9. Încrederea este mai importantă decât cunoștințele
Doi tineri candidează pentru un job și sunt chemați la interviu. Primul avea o mulțime de diplome, iar al doilea doar una. Primul a fost destul de timid, nu prea a vorbit, iar limbajul corporal lipsea cu desăvârșire. Al doilea avea o postură foarte bună, menținea contactul vizual și a arătat interes pentru job-ul respectiv.
Cine crezi că a obținut job-ul?
10. Prefă-te până reușești!
Nimeni nu a devenit expert în ceva peste noapte! Totuși, procesul de învățare devine mai rapid dacă îi spui creierului tău să gândească ceea ce tu vrei să gândească. În cuvinte simple, ești ceea ce crezi tu că ești.
Ești bun dacă crezi că ești bun
Ești sexy dacă crezi că ești sexy
Ești cum crezi tu că esti!
11. Dacă vrei să convingi pe cineva nu mai folosi “Cred că…”
Deobicei dacă folosim prea mult acest verb, persoana cu care vorbim va crede că nu suntem siguri pe noi și nu ne va lua în serios.
Încearcă să folosești verbe care să-ți dea siguranță.
12. Un mediu curat și organizat îți influențează starea și productivitatea
De multe ori te trezești fără motivație și nici nu te poți concentra, iar de inspirație nici nu mai aduc aminte..lipsă totală. Data viitoare când ești în această situație, uită-te în jur și gândește-te. Mediul este curat și organizat? Dacă răspunsul este nu, atunci rezervă-ți câteva minute și aranjează lucrurile. Te vei simți mai bine, iar productivitatea va crește.
De ce crezi că majoritatea companiilor mari pun accent mare pe organizarea unui mediu perfect de lucru pentru angajații lor? Știu cât de important este și îi influențează.
13. Vrei să aflii ce persoane sunt apropiate într-un grup?
Dacă vrei sa aflii, privește cine la cine se uită când toată lumea din grup râde la o glumă. Oamenii din instict, se uită la persoana cea mai apropiată din grup.
14. Dacă suni o persoană să o inviți afară, fii entuziasmat!
Ține minte asta! Entuziasmul este foarte contagios! De ce crezi că melodia lui Pharrel Wiliams – Happy este așa de cunoscută? Oamenii iubesc să fie fericiți, este ca o evadare din viața lor plictisitoare.
15. Când cineva te insultă, ignoră-l sau imită-l
Haterii sunt peste tot. Cu cât îi hrănești mai mult cu ură, cu atât devin mai puternici. Nu-ți perde niciodată temperamentul, ci ignoră-l sau dacă vrei să te distrezi, imită-l.
16. Stai mereu drept și nu pierde contactul vizual
Păstrează o postură de drepți și umblă ca și cum ai fi lider. Nu îți ține mâinile în buzunar și încearcă să le păstrezi mereu calde. Eu, de exemplu, iarna mai ales, le am mereu reci, dar poți încerca să le speli cu apă caldă mereu.
Nu pierde niciodată contactul vizual! Pierderea contactului vizual este ca și cum ți-ai pierde propria încredere.

Lasă un comentariu