Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Panorama Câteva sute de activişti pe covorul roşu al Festivalului de Film de la Veneţia

Câteva sute de activişti pe covorul roşu al Festivalului de Film de la Veneţia

07 Septembrie 2019 - 

Câteva sute de activişti împotriva schimbărilor climatice au ocupat sâmbătă covorul roşu al Festivalului de Film de la Veneţia, solicitând acţiuni concrete împotriva încălzirii globale, printre care şi interzicerea intrării vaselor de croazieră în laguna veneţiană, transmite Reuters.

Cei aproximativ 300 de activişti au ocupat covorul roşu pe care au păşit vedete ale cinematografiei mondiale, printre care Brad Pitt, Scarlett Johansson sau Joaquin Phoenix, care au participat la premiera ultimelor lor filme în cadrul festivalului ce a durat 11 zile.
Agitând pancarde pe care se puteau citi mesaje precum 'Casa noastră e în flăcări' sau 'Nu vaselor de croazieră', protestatarii au scandat împotriva poluării, înconjuraţi de un cordon de poliţişti.
'Dorim să atragem atenţia asupra subiectului crizei climatice. Credem că acest subiect este mai important decât orice alt subiect de actualitate în acest moment, în lume', a comentat Chiara Buratti, membră a unei organizaţii veneţiene care militează pentru restricţionarea accesului vaselor de croazieră în Veneţia.
'Le solicităm şi celebrităţilor să ia atitudine. Azi, noi suntem pe covorul roşu şi vom rămâne aici şi le vom cere să ni se alăture', a adăugat ea.
Sâmbătă este ultima zi a festivalului desfăşurat pe insula Lido, iar câştigătorul prestigiosului Leu de Aur va fi anunţat în cursul serii.
Activiştii de mediu, atât italieni cât şi numeroşi străini, au participat timp de 5 zile la o tabără pe tema schimbărilor climatice desfăşurată la Veneţia.
Veneţia şi laguna sa sunt incluse de UNESCO pe lista World Heritage Sites, iar activiştii de mediu susţin de mult timp interzicerea accesului vaselor de croazieră în celebrul oraş italian, însă o astfel de măsură ar afecta grav turismul.

Lasă un comentariu