Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Economie Cu sau fără roaming între frați? Sorin Grindeanu: Problema eliminării tarifelor de roaming între România și Republica Moldova nu este în România

Cu sau fără roaming între frați? Sorin Grindeanu: Problema eliminării tarifelor de roaming între România și Republica Moldova nu este în România

16 Decembrie 2018 - 

Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și omologul său din România, Alexandru Petrescu, ministrul al Comunicațiilor, au semnat o declarație comună prin care cei doi demnitari își asumă „angajamentul ferm de continuare a eforturilor pentru eliminarea tarifelor de roaming între cele două state.”

 

Problema eliminării tarifelor de roaming între România și Republica Moldova nu este în România, a declarat Sorin Grindeanu, președintele arbitrului telecom (ANCOM). În privința datelor s-a ajuns la un acord între operatorii ambelor țări. Singura problemă este pe voce pentru că tarifele de terminare în Moldova sunt de vreo 20 de ori mai mari decât în România", a declarat Sorin Grindeanu, transmite hotnews.ro.

Acesta a adăugat că operatorii din România au spus că nu ar fi probleme nici pe voce cu eliminarea tarifelor de roaming, dacă vor fi tarife de terminare similare între cele două țări.

Tariful de terminare (sau interconectare) reprezintă tariful pe care îl plătește un operator pentru terminarea apelurilor abonaților săi în rețeaua altor operatori. Tariful de terminare este parte din prețul final pe care-l plătește orice utilizator de comunicații electronice.

Lasă un comentariu