Evenimentul zilei

Sam03232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 Anunt Poliția atenționează: Mesaje periculoase pe „Viber”

Poliția atenționează: Mesaje periculoase pe „Viber”

14 Martie 2018 - 
Poză simbol Poză simbol

Mai mulți abonați ai operatorilor de telefonie mobilă din Republica Moldova au primit luni, 12 martie, prin intermediul aplicației „Viber” mesaje cu conținut de anunț despre comercializarea drogurilor și al armamentului. Totodată, cu descrierea modalităților de achiziționare a acestor obiecte interzise în circuitul liber și utilizarea aplicației „Telegram” în procesul de comunicare cu distribuitorii care efectuează comenzile.

Ca urmare a investigațiilor petrecute a fost stabilit că, un grup de persoane neidentificate până la momentul de față de organele de drept, posibil aflate în locurile de detenție, au creat o schemă de escrocherie prin propunerea de a procura diferite obiecte, inclusiv și din categoria celor interzise de lege în circuitul liber, percepând plăți electronice de la cumpărători însă obiectul achitat nefiind livrat acestora. 

Bănuiții solicită ca prețul obiectului comandat să fie achitat electronic prin terminale de plată, utilizând în acest sens sisteme de plată QIWI, B-Pay și altele. Odată ce banii sunt percepuți de la client aceștia sunt transferați pe alte conturi din străinătate iar cumpărătorii rămân fără produsul achitat.

Poliția verifică versiunea referitor la obținerea frauduloasă a datelor cu caracter personal și al telefoanelor de contact de către persoanele neidentificate deocamdantă, care au expediat aceste mesaje.

În cazul în care ați întâmpinat astfel de cazuri, contactaţi linia fierbinte a Direcției Antidrog 060 602 442 sau 022 93-04-19. 

Lasă un comentariu