Evenimentul zilei

Joi02272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alegeri Locale 2015 DEȚINUTII AU VOTAT. Chiar dacă îşi ispășesc pedeapsa după gratii, nu rămân indiferenți față de viitorul țării

DEȚINUTII AU VOTAT. Chiar dacă îşi ispășesc pedeapsa după gratii, nu rămân indiferenți față de viitorul țării

14 Iunie 2015 - 

La Penitenciarul numărul 13 din Chișinău sunt 1290 de deținuți, însă numai 370 dintre ei pot vota. Cei care au viză de reședință în Capitală, și-au exercitat dreptul la vot, restul având vize de resedință ale altor localități, sunt cetateni străini sau apatrizi și nu pot participa la alegeri.

 

În acest penitenciar au fost deschise două secții de votare. Deținuții din Penitenciarul numărul 13 au făcut coadă la cabina de vot. Mai întâi și-au luat buletinele de identitate, apoi și cele de vot, asta încă de la primele ore ale dimineții.  Acum, ei așteaptă rezultatele finale și, de la viitorul primar al municipiului implementarea reformelor și să asigure condiții bune de muncă și de trai pentru ca oamenii să nu plece peste hotare.
În total, la alegerile locale generale participă 1.560 de deținuți din totalul de peste 7.000 de persoane aflate în detenție în cele 17 instituții penitenciare din țară.

Lasă un comentariu