Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Opinii Curiozitati Calea Lactee are un nou vecin: ce au descoperit astronomii la 7 milioane de ani-lumină de galaxia noastră

Calea Lactee are un nou vecin: ce au descoperit astronomii la 7 milioane de ani-lumină de galaxia noastră

26 Decembrie 2014 - 
descoperă.ro descoperă.ro

Astronomii ruşi şi americani au descoperit cu ajutorul telescopului spaţial Hubble, operat de NASA, o galaxie pitică izolată, aflată la o distanţă de aproximativ 7 milioane de ani-lumină de Calea Lactee, informează huffingtonpost.com.

Denumită KKs3, această galaxie pitică sferoidală este localizată în partea sudică a cerului, în direcţia constelaţiei Hidra. Ea reprezintă cea mai recentă galaxie descoperită într-un grup de galaxii, denumit "Grupul Local", din care fac parte Calea Lactee, galaxia Andromeda şi alte câteva zeci de galaxii.

În comparaţie cu alte galaxii, KKs3 este destul de mică. Ea are o masă de 10.000 de ori mai mică decât Calea Lactee, potrivit astronomilor. De asemenea, KKs3 reprezintă doar cea de-a doua galaxie pitică sferoidală izolată care a fost observată vreodată în "Grupul Local". Prima astfel de galaxie, denumită KKR25, a fost descoperită de aceeaşi echipă de astronomi în anul 1999. Descoperirea astronomilor ruşi şi americani a fost relatată pe larg într-un articol publicat în Monthly Notices of The Royal Astronomical Society.

Sursa: Mediafax

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu