Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Opinii Curiozitati Pepene cu pâine? De ce NU este bine să combini cele două alimente

Pepene cu pâine? De ce NU este bine să combini cele două alimente

07 August 2018 - 

Mulți preferă să consume pepenele cu pâine. Și, în general, pâinea este nelipsită de la orice masă. Însă sunt unele alimente pe care ar fi bine să nu le mâncăm cu pâine. Printre ele se numără și pepenele.

Pepenele este un aliment pe care îl poți consuma fără probleme în timpul verii. Conține apă și fibre și ajută la prevenirea constipației. Astfel ajută tractul digestiv, pe care îl păstrează sănătos.

Mai mult decât atât, se pare că și semințele de pepene aduc beneficii sănătății. De aceea este recomandat și consumul acestora. Semințele pepenelui conțin aminoacizi esențiali.

Însă combinația preferată de mulți nu este una tocmai indicată, relatează exquis.ro. Specialiștii susțin că pepenele nu se combină cu niciun alt produs alimentar. Și asta deoarece fermentează. Este un aliment acid care fermentează în stomac. Astfel este încetinită digestia altor produse alimentare.

Deci, este mult mai bine ca pepenele să se consume simplu, fără pâine sau fără să fie combinat cu alte produse. În schimb, este bine să se mănânce și semințele. Asta deoarece conțin, pe lângă aminoacizi esențiali, și multe vitamine din grupul B. În lipsa acestora, nutrienții ce se află în alimente nu s-ar putea transforma în energie.

 

Lasă un comentariu