Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Opinii Câteva observații după ceremonia de învestire a președintelui republicii. Vezi ce spune jurnalistul TVR Moldova, Vasile Munteanu

Câteva observații după ceremonia de învestire a președintelui republicii. Vezi ce spune jurnalistul TVR Moldova, Vasile Munteanu Recomandat

23 Decembrie 2016 - 

1. Nicolae Timofti și președintele CCM, Alexandru Tanase - absenți. 

2. Discursul președintelui a fost, pe alocuri, amenințător, deși ne asigura că vrea să consolideze societatea. Igor Dodon încă nu a renunțat la retorica electorală. A îndemnat oamenii să coboare de pe baricade, dar a aruncat pietre în curtea unioniștilor, însă, a preluat Drapelul din mâna unui judecător al CCM, Victor Popa, român în suflet și în cuget. 

3. Discursul lui Igor Dodon, nu a fost aplaudat de premierul, Pavel Filip, șeful diplomației moldovene, Andrei Galbur și vicepremierul, responsabil de Reintegrare, George Balan. Un element care a sărit în ochi.

4. Neutralitatea, integritatea teritorială și suveranitatea, spunea Igor Dodon, vor fi permanent pe ordinea de zi a președintelui. Cum pot fi garantate aceste prevederi constituționale, cu o armată de ocupație pe teritoriul nostru, șeful republicii nu ne-a spus?!

5. Pe 23 martie 2012, premierul și speaker-ul au ținut discursuri. Astăzi, speake-rul a avut doar rolul unui moderator al ceremoniei festive, a notat jurnalistul pe pagina sa de Facebook. 

 

Lasă un comentariu