Evenimentul zilei

Joi02202020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Opinii Ne pare rău, dragă Draga Olteanu-Matei!

Ne pare rău, dragă Draga Olteanu-Matei!

11 Februarie 2017 - 

Distinsa actriță Draga Olteanu-Matei urmărește de la Piatra Neamț protestele din ultimele zile și are propria opinie despre tot ce se întâmplă în România. La 83 de ani, Draga Olteanu-Matei este extrem de lucidă și de realistă când vine vorba de societatea în care trăiește.

Întrebată de ziarulring.ro ce părere are despre protestele din România, Draga Olteanu-Matei a declarat: „Nu mă interesează absolut nimic! Pe mine mă interesează oamenii deștepți, cu proștii n-am ce discuta. Fiecare este liber să facă ce îl taie capul... Și cu ce o să se aleagă? Tot cu praful de pe tobă! Că pleacă ăștia și vin alții și tot așa fac! Nicio grijă! Eu am conduita mea, capul meu, judec cu mintea mea și dau votul atunci când trebuie, dacă este cazul”.

În opinia celebrei actrițe, bătăliile între politicieni trebuie să se ducă doar între politicieni, fără ca oamenii să fie atrași într-un război care nu este al lor, scrie stiripesurse.ro

Draga noastră Draga Olteanu-Matei, cu tot respectul și dragostea pe care o avem față de Dumneavoastră, îmi permiteți să nu fiu de acord cu ceea ce afirmați. Departe de mine gândul de a vă da o lecție de conduită, fiindcă sunt prea mică față de statura Dvs., totuși, aș vrea să fac câteva remarci. 

Eu nu am participat la mișcarea de emancipare națională din Basarabia în anii 1987-1990, fiindcă eram prea mică, elevă. Însă știu, cu siguranță, că dacă nu ar fi ieșit lumea în stradă în decembrie 1989, Ceaușescu ar fi rămas dictatorul României până ar fi murit de moarte bună. Și mai știu că basarabenii nu ar fi obținut ceea ce au obținut, o parte din ceea ce au meritat cu adevărat, fără luptă, fără a ieși în stradă! Mai ales că noi știm ce înseamnă să trăiești într-un imperiu atât de atroce cum a fost Rusia, URSS, de care încă nu am scăpat.

Mai știu că în Rusia nu s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat în 1917 și după aceea, toate ticăloșiile și crimele pe care le-au comis bolșevicii dacă intelectualitatea rusă s-ar fi implicat în politică. Aceasta, însă, a stat deoparte, considerând că politica nu e pentru intelectuali, chemarea acestora fiind arta, literatura, cultura…

Și mai știu că Revoluția (pașoptistă) din 1848-1849 din România s-a făcut cu concursul plenar al intelectualilor români. Dacă intelectualii români nu ar fi participat atunci la revoluție, cine știe când s-ar fi unit principatele și când și-ar fi dobândit independența România… 

Cunoscutul filosof și scriitor Gabriel Liiceanu scria chiar ieri, referindu-se la protestele din București: „Dacă e nevoie, vom sta în Piață 13 ani”. Considerați cumva că și dl Liiceanu ar face parte din tagma „proștilor” cu care nu aveți ce discuta?  

P. S. După ce am postat acest text pe site, presa din România a publicat mai multe mesaje de susținere a protestatarilor din București. Iată doar câțiva dintre „proștii” cu care doamna Draga Olteanu-Matei nu prea are ce discuta: Mihai Șora, Mircea Cărtărescu, Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Tudor Chirilă, Maia Morgenstern... Și lista nu e completă.

 

Lasă un comentariu