Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Opinii Rușii nu se dezmint, dar americanii au făcut-o de oaie: Dezvăluirile șoc ce au cutremurat America

Rușii nu se dezmint, dar americanii au făcut-o de oaie: Dezvăluirile șoc ce au cutremurat America

17 Martie 2017 - 

Americanii, în genere, occidentalii, nu au mai fost într-o situație atât de proastă și umilitoare din perioada interbelică, pe când Stalin controla, prin intermediul Cominternului, prin agenții săi, o bună parte din lume. Istoricii spun că chiar și nazismul a ajuns la putere cu sprijinul lui Stalin. Nu mai vorbim de alte state europene sau chiar de SUA, unde Partidul Comuniștilor avea o influență destul de mare, dar nu a reușit să ajungă la putere.

În fine, Donald Trump, cu aroganța și exhibiționismul său dezinvolt și isteric, a ajuns de râsul lumii. Având atâtea mijloace și tehnologii avansate, demne de civilizații extraterestre, și mai și afișându-ți simpatia pentru țarul rus, pe care chiar unii congresmeni americani îl consideră criminal, și să te lași prostit și dus de nas ca un ageamiu…

Este deja un fapt constatat și probat: fostul consilier pentru securitatea naţională al preşedintelui american Donald Trump, Michael Flynn, a fost remunerat cu peste 50.000 de dolari în 2015 de către trei companii ruse sau având legături cu Rusia, conform unor documente făcute publice joi în Congres, transmite AFP.

Generalul în retragere Michael Flynn, fost director al serviciului de informaţii al armatei în timpul lui Barack Obama, a primit 33.750 de dolari pentru că a participat la o gală de aniversare a postului de televiziune Russia Today, apropiat de Kremlin, în decembrie 2015. Participarea sa era cunoscută, însă nu se ştia până acum de valoarea remuneraţiei. El a stat la masă alături de Vladimir Putin în cadrul acelui dineu.

Democraţii din Comisia de ancheta permanentă a Camerei Reprezentanţilor au obţinut şi au făcut publice documente precum mesaje, chitanţe şi un cec, dezvăluind valoarea tranzacţiei. Costurile de transport şi de cazare au fost de asemenea acoperite de partea rusă.

Congresmenii verifică legalitatea acestor plăţi, în contextul în care regulile Departamentului Apărării le interzic ofiţerilor activi şi ofiţerilor în retragere să primească bani de la guverne străine.

Michael Flynn a fost de asemenea plătit cu 11.250 de dolari în august 2015 de către compania aeriană rusă Volga-Dnepr, precum şi cu 11.250 de dolari în octombrie 2015 de către filiala americană a marii companii ruse de securitate cibernetică Kaspersky Lab.

Militarul a devenit unul dintre consilierii apropiaţi ai candidatului Donald Trump în timpul campaniei pentru alegerile primare republicane din 2016. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată la sfârşitul verii lui 2015, conform unor declaraţii ale lui Flynn pentru Washington Post.

Opoziţia şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea în legătură cu declaraţia recentă a lui Flynn conform căreia a primit 530.000 de dolari pentru activităţi de lobby în beneficiul Turciei între august şi noiembrie 2016, o perioadă în care îl consilia activ pe Trump.

Aleşii democraţi i-au scris preşedintelui american, secretarului apărării şi directorului FBI pentru a afla dacă „generalul Flynn a declarat toate comunicaţiile sale cu agenţi ruşi, cu agenţi turci sau cu orice alţi agenţi străini, precum şi orice sumă de bani primită din străinătate”.

Michael Flynn a fost numit consilier pentru securitate naţională în noiembrie, însă a fost forţat să demisioneze la 13 februarie, după dezvăluirea unor contacte repetate cu ambasadorul rus în SUA în privinţa sancţiunilor americane împotriva Moscovei.

Dacă în SUA, considerate bastionul democrației și al libertății pe glob, au ajuns oameni infiltrați de ruși în poziții-cheie, să ne mai mire faptul că țări slabe, precum Bulgaria, Ungaria etc., unde corupția, ca și mafia sau hidra cu mai multe capete, e aproape invincibilă și de nedezrădăcinat, se mai află sub influența Moscovei? De „megastatul RM” nici nu mai vorbim: spunând Dodon, spui PSRM, spui totul... 

 

Lasă un comentariu