Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Opinii Pe lângă Alteța Sa Prințul Albert II de Monaco, parcă și Excelența Sa Premierul Filip I pare mai nobil: cel puțin în intenții

Pe lângă Alteța Sa Prințul Albert II de Monaco, parcă și Excelența Sa Premierul Filip I pare mai nobil: cel puțin în intenții

04 Mai 2017 - 

În cadrul unui briefing comun, Prim-ministrul Pavel Filip şi Prințul Principatului Monaco, Albert II, au vorbit despre direcţiile prioritare de cooperare bilaterală. Pavel Filip a subliniat că vizita Alteţei Sale Serenisime este una istorică, ce va oferi un impuls cooperării bilaterale şi va permite identificarea noilor oportunităţi pentru valorificarea pe deplin a potenţialului de colaborare dintre ţara noastră şi Principatul Monaco.

Prim-ministrul a apreciat sprijinul acordat de Principatul Monaco în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane şi al promovării programelor de susţinere a copiilor din Republica Moldova, subliniind că iniţierea unor proiecte comune constituie o dovadă clară a angajamentului ferm faţă de dezvoltarea parteneriatului strategic, relevă serviciul de presă al Guvernului. 

Şeful Executivului a exprimat interesul pentru iniţierea pe viitor a colaborării în domeniul mediului, remarcând activitatea Fundaţiei Principelui Albert II pe segmentul de protejare a mediului ambiant şi al dezvoltării durabile. Pavel Filip a mulţumit Principelui de Monaco pentru intenţia de a acorda ajutor ţării noastre în restabilirea Grădinii Botanice, care a avut de suferit în urma intemperiilor de la sfârșitul lunii aprilie.

La rândul său, Prințul Principatului Monaco, Albert II a menţionat că este bucuros să poată ajuta la restabilirea Grădinii Botanice, care a suferit foarte mult în urma ninsorilor din aprilie anul curent. „Prin intermediul Fundaţiei vom promova proiecte de interes comun în domeniul mediului. Apreciez dialogul pe care îl dezvoltăm şi care contribuie la apropierea Principatului Monaco de Republica Moldova”, a spus Principele de Monaco.

O atenţie deosebită a fost acordată, de asemenea, cooperării în domeniul comercial-economic, fiind accentuată importanţa organizării în premieră a Forumului oamenilor de afaceri din Republica Moldova şi Principatul Monaco. Mai ales că există aici spațiu imens de manevră, PIB-ul statului liliputan fiind unul gigantic față de minusculul pib al urieșului stat din interfluviu. 

Din surse neoficiale am aflat că Prințul de Monaco s-a arătat un pic gelos pe vecina sa, Federația Helvetică, și anume: de ce patrioții moldoveni cu punga groasă nu investesc și în Principat, chit că acesta, deși e mic de statură, dar are ieșire la mare și trăiește în lux, pe când Elveția are doar niște iazuri cărora le zice lacuri, dar care-s împânzite de vile de-ale politicienilor moldoveni, fie că aceștia sunt încă în libertate, fie că stau la „mititica”. 

Totodată, Premierul Pavel I de Filip s-a interesat cam câți bătrâni sunt în Monaco, pentru un eventual transfer de badante din Italia, fiindcă „macaronarii”, cam zgârciți din fire, și cu criza ce stă să cadă pe capul lor, nu mai fac față valului de moldovence dornice de șters funduri de mafioți senili…

Sursele neoficiale s-au oprit aici cu relatarea, deoarece, pare-se, microfoanele instalate în preajmă au ieșit din funcțiune, fiindcă tocmai intra Il Coordonatore cu micul său alai famigliar…

 

Lasă un comentariu