Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Opinii Ce are Pavel Filip cu Răzvan și Vidra sau cu şantierul Teatrului „B. P. Hasdeu”?

Ce are Pavel Filip cu Răzvan și Vidra sau cu şantierul Teatrului „B. P. Hasdeu”?

17 Noiembrie 2017 - 

Oamenii înțelepți spun că trebuie să avem măsură în toate: în mâncare, în băutură, în ceea ce vrem să arătăm sau pretindem că suntem…  

Premierul Pavel Filip a efectuat vineri o vizită „de lucru” la Cahul. Evz.md deja a relatat unele aspecte de la această vizită, bazându-ne pe „umbrele vorbitoare” ale distinsului nostru premier și citând aceste surse. 

Un comunicat al Guvernului ne-a lăsat un pic nedumeriți. Redăm o parte din conținutul acestuia, fără a știrbi din esența lui: 

„În cadrul vizitei întreprinse astăzi la Cahul, premierul Pavel Filip a discutat cu antreprenorii care construiesc noul sediu al Teatrului „B. P. Hasdeu”. Reprezentanții companiei de construcții i-au dat asigurări premierului că noul sediu va fi dat în exploatare în termenul stabilit. De asemenea, prim-ministrul a vorbit cu actorii teatrului despre activitatea acestora şi despre construcţia noului sediu al teatrului, care va reprezenta o atracţie culturală și turistică a oraşului Cahul. În context, actorii au menționat că așteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor pentru a putea reda un nou suflu artei locale”.

Ei bine, s-a ajuns până acolo încât șeful Guvernului de la Chișinău inspectează un obiectiv cu care nu are nici în clin, nici în mânecă. Teatrul „B. P. Hasdeu” din Cahul a tras de nenumărate ori semnale de alarmă, a rugat, a implorat susținere din partea guvernării, dar s-a ales doar cu promisiuni.

Construcția noului sediu al Teatrului „B. P. Hasdeu” a  început la sfârșitul anului 2014, cu suportul financiar al Guvernului României. Pentru construcția edificiului, autoritățile de la București au alocat 800 de mii de euro.  

Și acum premierul Filip vine să inspecteze mersul lucrărilor la șantierul de construcție al Teatrului „B. P. Hasdeu”, singura contribuție a Guvernului de la Chișinău fiind autograful premierului pe o caschetă de constructor? 

Este oare întâmplător faptul că Excelența Sa Consulul General al României la Cahul nu a fost prezent la evenimentele care au avut loc în municipiu în cadrul vizitei augustei persoane a premierului Pavel I de Filip? Istoria, suntem siguri, ne va lumina în privința acestei lacune impardonabile.   

 

Lasă un comentariu