Imprimă această pagină

Două microbuze cu pasageri care ar fi trebuit să ajungă la Chişinău blocate în România

06 Februarie 2020 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul episod violent al vremii din această iarnă a venit cu un cod roșu în 9  județe din sud-estul României, care a expirat joi dimineaţă.

Două microbuze cu pasageri, care ar fi trebuit să ajungă la Galaţi, respectiv și la Chişinău, nu au fost lăsate să înainteze, scrie presa română.
În judeţul Constanța a fost prăpăd. Zăpada spulberată de rafale cu viteze de peste 90 de kilometri pe oră a blocat şi drumul care leagă oraşul Năvodari de localităţile din sud-estul judeţului. Mai mulţi şoferi şi-au abandonat maşinile în zona satului Corbu şi au încercat să ajungă pe jos spre locurile de muncă. Autorităţile le recomanda şoferilor să evite acest drum în următoarele ore.
Judeţul Constanța a fost sub Cod portocaliu toată noaptea, dar urgia s-a pornit abia dimineaţă. Cum drumurile naţionale şi judeţene nu au fost închise, şoferii au pornit la drum în această dimineaţă. În unele locuri însă ploaia căzută azi noapte s-a transformat în gheaţă, acoperită cu un strat subţire de zăpadă. La acest peisaj se adauga şi viscolul.
Vântul a suflat cu o putere atât de mare încât toată zăpada de pe câmp a fost viscolită pe şosea, iar vizibilitatea este zero. Foarte mulţi au ales să meargă pe jos şi şi-au abandonat maşinile.
O tânără de 17 ani însărcinată în 7 luni a fost preluată de o şenilata pentru a fi adusă la spital. Echipajul medical este însoţit de drumari.
Rafalele puternice au desprins şi o schelă montată pe un bloc aflat în construcţie tot în municipiul Constanța. Zona a fost restricţionată de poliţişti.
Vântul a spulberat zăpada încă de azi noapte, iar în Tulcea şi Brăila a fost declarat cod roşu. Autorităţile au decis să închidă drumurile preventiv.
Ninge viscolit, vizibilitatea a scăzut foarte mult, acum cred că este undeva sub 50 de metri, de la ora 22 poliţiştii nu au mai permis trecerea spre judeţul Brăila, un judeţ care, practic, din acest moment este închis.”
Zeci de localităţi au rămas în beznă, iar şcolile din judeţ sunt astăzi închise. Circulaţia între Brăila şi Galaţi a fost reluată abia astăzi.
În judeţul Buzău, vântul a smuls bucăţi din acoperişuri, a rupt copaci, iar panourile publicitare au devenit un adevărat pericol pentru pietoni.
Aproape de miezul nopţii, toate drumurile din judeţ au fost închise. Iar elevii nu vor merge astăzi la şcoală.

Cristina Mathias

Articole recente - Cristina Mathias

Articole înrudite