Evenimentul zilei

Vi11152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină
12 Noi 2019
Publicat în Presa internationala

Principalele ziare şi agenţii de presă din Europa şi Statele Unite au acordat spaţii evenimentelor care au dus la căderea Guvernului condus de Maia Sandu.

08 Noi 2019
Publicat în Presa internationala

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a anunţat  o nouă întâlnire în aşa-numitul "format Normandia" urmează să aibă loc în următoarele săptămâni.
"Lucrăm în mod activ la pregătirea summitului în formatul Normandia, care va avea loc în următoarele săptămâni" - a subliniat Maas, în cadrul unei conferințe de presă comune cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, în oraşul german Leipzig.
Ministrul a menţionat că acordurile încheiate în cadrul procesului de negociere de la Minsk sunt în curs de implementare. "Avem formatul Normandia, care include Germania, Franța, Rusia și Ucraina. În acest format, am lansat procesul de la Minsk și vrem să îl dezvoltăm în continuare" - a declarat Maas.
Totodată, şeful diplomaţiei germane a remarcat că, în ceea ce privește restabilirea păcii în Donbas, există anumite puncte de plecare încă neîndeplinite.

06 Noi 2019
by  - 
Publicat în Presa internationala

Joseph S. Nye Jr., cunoscutul profesor al Universității Harvard și autorul a numeroase cărți de succes, a declarat că este puțin probabil ca Rusia să aibă din nou resursele necesare pentru a putea să echilibreze puterea cu SUA. Putin a înlocuit SUA în Siria, a găzduit un summit african și încă intervine în Ucraina, Rusia nu e atât de puternică, însă aceste aparențe pot fi înșelătoare!

06 Noi 2019
Publicat în Presa internationala

Bărbatul care l-a atacat pe Junius Ho s-a apropiat de oficial oferindu-i flori și cerându-i să facă o fotografie cu el, timp în care l-a înjunghiat cu un cuțit.

03 Noi 2019
Publicat în Presa internationala

Chestiunea unui nou plebiscit scoţian şi-a făcut loc în campania electorală britanică după ce şefa Partidului Naţional Scoţian (SNP), Nicola Sturgeon, a anunţat în această săptămână că va solicita Londrei să i se permită organizarea unui nou referendum pentru independenţa Scoţiei după alegerile generale din Regatul Unit din 12 decembrie.

01 Noi 2019
by  - 
Publicat în Presa internationala

The National Interest a publicat recent un articol semnat de Robert Farley, autorul bestseller-ului The Battleship, care demonstrează că la momentul actual, ambițiile Rusiei de putere navală nu sunt realiste. Robert Farley arată că Forțele Navele Ruse sunt slabe, iar în anii următori se pot transforma într-o adevărată catastrofă!

31 Oct 2019
Publicat în Presa internationala

La o zi după ce premierul Saad Hariri a înaintat preşedintelui demisia guvernului său ca răspuns la una din cererile formulate în timpul manifestaţiilor anti-guvernamentale.

28 Oct 2019
by  - 
Publicat în Presa internationala

Protestele din vara anului 2019 din Moscova indică existența unui profund sentiment de nemulțumire a cetățenilor ruși față de politicile adoptate de Kremlin, precum și a unor diviziuni vizibile la nivelul societății ruse. Într-un material semnat de analistul Ksenia Kirilova, pentru prestigiosul think-tank Atlantic Council, a fost evidențiată disponibilitatea cetățenilor ruși de a protesta pentru a-și arăta frustrarea față de situația politică și economică actuală.

25 Oct 2019
Publicat în Presa internationala

Moştenitorul imperiului Samsung, Lee Jae Yong, a revenit vineri la Înalta Curte din Seul pentru o revizuire a condamnării sale pentru corupţie în 2017, relatează DPA şi AFP.

21 Oct 2019
Publicat în Presa internationala

Prima pagină a fiecărui ziar din Australia a fost cenzurată în cadrul unei campanii împotriva eforturilor guvenelor federale de a penaliza informatorii și chiar de a incrimina jurnalismul, relatează The Guardian. „Când Guvernul îți ascunde adevărul, ce vrea să mușamalizeze?”, este mesajul transmis de ziarele australiene.

21 Oct 2019
Publicat în Presa internationala

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene, Federica Mogherini, a declarat că liderii blocului european au făcut o "greșeală istorică" atunci când nu au reușit să ajungă la un consens cu privire la începerea negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord.

21 Oct 2019
Publicat în Presa internationala

Scânteia care a declanșat furia populației a fost un plan al guvernului de a taxa apelurile din Whatsapp și alte servicii similare. De aici, mișcarea a devenit una de protest față de sărăcie, austeritate, corupție, lipsa serviciilor publice și a infrastructurii.

20 Oct 2019
Publicat în Presa internationala

Conservatorii naţionalişti ai Uniunii Democratice de Centru (UDC, de extremă dreaptă, cunoscută şi sub denumirea de Partidul Poporului Elveţian) conduc în alegerile federale de duminică din Elveţia, dar cu un scor mai mic faţă de precedentul scrutin, conform primelor proiecţii ale televiziunii elveţiene care menţionează un puternic avans al formaţiunilor ecologiiste, potrivit Reuters.

Pagina 1 din 52