Evenimentul zilei

Sam09232017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină
19 Sep 2017
Publicat în Presa internationala

O tabără ilegală de migranți din Grande Synthe, în nordul Franței, situată vizavi de coasta britanică și locuită de sute de oameni, era în curs de evacuare marți de către forțele de ordine, au anunțat surse ale poliției, informează AFP.

18 Sep 2017
Publicat în Presa internationala

Curtea Supremă a Irakului, cea mai înaltă instanță juridică a acestei țări, a ordonat suspendarea referendumului din 25 septembrie privind independența Kurdistanului irakian, până când va putea să se pronunțe cu privire la constituționalitatea acestuia, informează AFP.

17 Sep 2017
Publicat în Presa internationala

Șeful diplomației americane Rex Tillerson i-a telefonat omologului său rus Serghei Lavrov pentru a discuta situația din Siria și modul în care lupta "antiteroristă" se desfășoară pe teren, a anunțat Ministerul de Externe rus într-un comunicat difuzat duminică, potrivit Reuters.

15 Sep 2017

Un soldat din cadrul patrulelor antitero a fost atacat în Paris de un bărbat ce a fost arestat, a anunţat vineri ministrul francez al forţelor armate, potrivit Reuters. 

14 Sep 2017
by  - 
Publicat în Presa internationala

Guvernul american le-a interzis agenţiilor federale să folosească programul de protecţie antivirus dezvoltat de Kaspersky Lab,companie rusească pe care o suspectează că ar avea legături cu spionajul sponsorizat de Moscova.

13 Sep 2017
Publicat în Presa internationala

Senatorii americani au refuzat miercuri să abroge autorizațiile date de Congresul SUA, în 2001 și 2002, fostului președinte George W.Bush pentru războaiele din Afganistan și Irak, acestea rămânând prin urmare în vigoare, transmite AFP.

12 Sep 2017
Publicat în Presa internationala

Organizații europene și ale ONU pentru libertatea de exprimare i-au adresat marți un apel comun Turciei de a-i elibera pe jurnaliștii aflați în închisoare, după ce un tribunal turc a prelungit perioada de detenție a cinci angajați ai cotidianului Cumhuriyet, care are o atitudine critică față de guvernul de la Ankara, relatează agenția DPA.

12 Sep 2017

După bombardamentul devastator al SUA cu "mother of all bombs" din Afganistan, în urmă cu câteva luni, acum Rusia ar fi detonat "tatăl tuturor bombelor" în fieful ISIS din Siria, transmite Daily Mail. Presa străină scrie că americanii ar fi rămas cu gura căscată când au aflat vestea.

09 Sep 2017

Israelul va face tot ce îi stă în putinţă pentru a evita stabilirea unui fief iranian în Siria, a declarat joi ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman (născut pe 5 iunie 1958 în orașul Chișinău, dacă asta gâdilă cuiva amorul propriu – nota red.), la câteva ore după ce a aviaţia israeliană a lovit cu rachete o bază militară siriană, informează Xinhua.

07 Sep 2017

Parlamentul Cataloniei a aprobat legea care oficializează planurile de organizare, la 1 octombrie, a unui referendum privind declararea independenţei faţă de Spania, transmite Reuters. Guvernul central de la Madrid consideră, însă, scrutinul ilegal.

06 Sep 2017

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că o acţiune militară împotriva Coreii de Nord nu reprezintă "prima opţiune" a administraţiei sale, chiar dacă nu a exclus-o, scrie AFP.

06 Sep 2017

Preşedintele american Donald Trump a discutat, într-o convorbire telefonică, cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-In, despre perspectiva vânzării către Seul a unor echipamente militare în valoare de „miliarde de dolari”, pe fondul acutizării tensiunilor cu regimul de la Phenian, relatează publicaţia franceză Le Figaro.

05 Sep 2017

Moscova nu pare să aibă ambiţii teritoriale în Europa, dar "vrea să ne demoralizeze şi să ne divizeze", pentru ca preşedintele Vladimir Putin "să nu întâmpine obstacole" în acţiunile sale din Rusia şi în sfera de influenţă a acesteia, a declarat, prin videoconferinţă la Bucureşti, Mark Galeotti, expert în Rusia al Institutului pentru Relaţiile Internaţionale de la Praga.

01 Sep 2017

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a pronunţat pe marginea crizei nord-coreene, avertizând Statele Unite şi celelalte părţi implicate să nu se îndrepte "spre o fundătură" şi cerând discuţii pentru rezolvarea problemei, relatează CNN, citată de News.ro.

Pagina 1 din 27