Evenimentul zilei

Lun05292017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină
27 Mai 2017

Un grup înarmat a preluat vineri controlul unei închisori din sudul capitalei Tripoli, unde erau deţinuţi principalii demnitari ai fostului regim Muammar Gaddafi a căror soarta era necunoscută în cursul serii, a făcut cunoscut o sursă judiciară, scrie AFP.

26 Mai 2017
by  - 
Publicat în Presa internationala

Într-un interviu acordat "Revistei Diplomatice", ambasadorul slovac în Germania, S.E. Peter Lizak, a vorbit despre importanţa ideii europene, precum şi despre relaţiile cu Germania.

25 Mai 2017

Coreea de Nord reprezintă o ameninţare nucleară reală şi inevitabilă pentru Statele Unite, dacă nu va fi supravegheată. Astfel, Phenianul va obţine în cele din urmă o armă nucleară capabilă să lovească Statele Unite, susţine şeful spionajului din armata americană, general-locotenentul Vincent Stewart, citat de CNN.

24 Mai 2017

Bărbatul care a comis atacul sinucigaş la finalul unui concert pop, la Manchester, soldat cu 22 de morţi şi 59 de răniţi, ar fi un tânăr născut în Marea Britanie de origine libiană, relatează AFP, citată de news.ro.

22 Mai 2017
by  - 
Publicat în Presa internationala

Secretarul de stat pentru comerț al SUA, Wilbur Ross, a ațipit în timpul discursului lui Donald Trump din Riad (capital Arabiei Saudite), scriu mai multe mijloace media din lume. 

19 Mai 2017
Publicat în Presa internationala

Autoritățile turce au emis vineri mandate de arestare împotriva proprietarului și a unor responsabili ai ziarului de opoziție Sozcu, a anunțat agenția de presă Anadolu, măsură ce intervine într-un climat de intensificare a represaliilor vizând mass-media de opoziție din Turcia, relatează AFP.

19 Mai 2017

În ciuda sancţiunilor economice şi a crizei preţurilor petrolului, Rusia nu dă semne că ar vrea să-şi tempereze ambiţiile, iar acestea nu se manifestă numai în termeni militari.

18 Mai 2017
Publicat în Presa internationala

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că are "încredere în toți aliații" în ce privește schimbul de informații sensibile, în contextul polemicii create cu privire la informațiile confidențiale pe care i le-ar fi transmis președintele american Donald Trump șefului diplomației ruse, transmit AFP și EFE.

18 Mai 2017
by  - 
Publicat în Presa internationala

În șapte luni de campanie electorală pentru alegerea președintelui SUA, stafful lui Donald Trump a discutat cu cinovnicii ruși de 18 ori, anunță Reuters. Potrivit agenției, este vorba și de reprezentanții implicați în alegeri, dar și de Michael Flynn și alți consilieri ai viitorului șef de stat. 

17 Mai 2017
Publicat în Presa internationala

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a declarat că rezoluția prin care Parlamentul European (PE) a cerut miercuri suspendarea dreptului de vot al Ungariei în Consiliul UE este în opinia sa un atac al "rețelei lui George Soros", relatează agențiile MTI și EFE.

17 Mai 2017
Publicat în Presa internationala

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, la Soci, că omologul său american Donald Trump nu i-a divulgat niciun fel de informații secrete șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, liderul de la Kremlin oferindu-se să pună la dispoziția Congresului SUA transcrierea discuției purtate de cei doi săptămâna trecută la Washington, informează Reuters, AFP și DPA.

17 Mai 2017
Publicat în Presa internationala

Israelul a adoptat miercuri o atitudine rezervată pe fondul informațiilor potrivit cărora președintele american Donald Trump a împărtășit rușilor informații clasificate primite de la aliatul israelian, relatează France Presse.

15 Mai 2017
Publicat în Presa internationala

Israelul s-a trezit luni dimineața în sunetele unui nou radio public, moștenitoarea istoricului post de radio-televiziune public închis după luni de tensiuni în jurul unui control impus de guvern asupra mass-media și supravegherea cheltuielilor, informează AFP.

15 Mai 2017

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat luni drept "contraproductiv şi periculos" tirul nord-coreean de rachetă, dar a cerut stoparea „intimidării Coreii de Nord", cerând o soluţie paşnică, scrie AFP, citată de hotnews.ro.

Pagina 1 din 24