Evenimentul zilei

Mie07262017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină
14 Iul 2017

Doi poliţişti israelieni au murit în urma unui atac terorist ce a avut loc vineri la Muntele Templului, informează BBC News. Doi dintre cei trei bărbaţi ce au fost răniţi se aflau în stare critică, câteva ore mai târziu autorităţile anunţând decesul acestora.

13 Iul 2017
Publicat în Presa internationala

Guvernul conservator britanic și-a făcut public joi proiectul de lege care are ca scop să pună capăt supremației dreptului european asupra legislației britanice, prezentat ca o "etapă majoră în procesul ieșirii din Uniunea Europeană", relatează AFP și Reuters.

13 Iul 2017

Preşedintele american Donald Trump şi Prima Doamnă, Melania Trump, au sosit joi dimineaţă la Paris, pentru a participa la festivităţile cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Cu o zi înainte, liderul de la Casa Albă a petrecut o perioada rugându-se cu liderii evanghelici în Biroul Oval.

11 Iul 2017

16 persoane şi-au pierdut viaţă după ce un avion militar s-a prăbuşit în comitatul Le Flore, din Mississippi, a anunţat directorul pentru servicii de urgenţă din regiune, Fred Randle.

07 Iul 2017

O femeie din China a leșinat într-un magazin de bijuterii, după ce a spart o brățară din jad în valoare de 40.000 de euro, iar angajații i-au cerut să îi despăgubească pentru daună, scrie BBC News.

05 Iul 2017

Dictatorul de la Phenian, Kim Jong Un, a spus miercuri că ţara lui nu va negocia pe marginea programului sau nuclear, un anunţ îngrijorător ce vine la o zi după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, de ziua naţională a SUA.

04 Iul 2017

Fondatorul gigantului IT chinez Alibaba, Jack Ma, cel mai bogat om din Asia, este de părere că americanii au greşit în ultimii 30 de ani pentru că s-au concentrat prea mult pe război şi pe Wall Street.

03 Iul 2017

Autoritățile de la Beijing au catalogat prezența unei nave de război americane în apropierea unei insule disputate din Marea Chinei drept „o serioasă provocare politică și militară”.

02 Iul 2017
Publicat în Presa internationala

Forțele irakiene au preluat controlul asupra unui spital și al mai multor facilități militare în apropiere de centrul vechi al orașului Mosul, izolându-i astfel și mai mult pe jihadiștii grupării Statului Islamic în ultima lor redută de rezistență, a relatat AFP, citând responsabili irakieni.

30 Iun 2017
Publicat în Presa internationala

Parlamentarii opoziției muntenegrene și-au petrecut noaptea de joi spre vineri în clădirea parlamentului pentru a bloca arestarea unui coleg de-al lor a cărui imunitate a fost ridicată, a relatat televiziunea de stat, citată de agenția DPA.

30 Iun 2017

Preşedintele american, Donald Trump, se va întâlni pentru prima dată cu omologul său rus, Vladimir Putin, în marja summit-ului G20, prevăzut pentru 7 şi 8 iulie, la Hamburg (Germania), a anunţat joi Casa Albă, preluată de AFP, citată de Agerpres.

29 Iun 2017
Publicat în Presa internationala

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat joi împotriva tendințelor de "protecționism" și de "izolaționism", înainte de summitul G20 din Germania, o critică voalată la adresa președintelui american Donald Trump care va fi și el prezent la reuniunea organizată pe 7 și 8 iulie la Hamburg, relatează AFP.


 

Niciuna dintre provocările cu care se confruntă lumea "nu cunoaște frontiere", a declarat Angela Merkel în Bundestag în legătură cu reuniunea anuală a celor mai puternice 20 de economii ale lumii.

"De aceea, acum mai mult ca oricând, cei care cred că pot rezolva problemele lumii prin protecționism și izolaționism fac o mare greșeală", a adăugat ea.

Cancelarul german, care a invitat joi la Berlin liderii europeni care vor participa la summitul G20 de la Hamburg, a declarat că se așteaptă ca summitul să transmită "un semnal clar în favoarea piețelor deschise și împotriva izolaționismului".

Ea a afirmat că dorește ca obiectivul reuniunii, la care vor participa și președinții SUA, Rusiei și Turciei, să fie acela ca "liderii (G20) să arate că înțeleg care este responsabilitatea lor (față de întreaga planetă) și să și-o asume".

"Avem nevoie mai mult ca oricând de G20" deoarece multilateralismul permite rezolvarea problemelor comune "mult mai mult decât o poate face oricine în interes național", a mai spus Merkel.

Deși nu a numit pe nimeni, remarcile sale l-au vizat în mod clar pe președintele american Donald Trump, care a anunțat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice și care are un discurs protecționist în materie de practici comerciale, vizând în special Germania și exporturile sale către Statele Unite ale Americii, pe care Trump le consideră excesive.

Totodată, cancelarul german a afirmat că Europa este "mai hotărâtă ca oricând" să lupte împotriva schimbărilor climatice după retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris.

Încălzirea globală este o "provocare existențială" pentru omenire și Acordul de la Paris este "ireversibil și nu este negociabil", a insistat Angela Merkel.

28 Iun 2017
Publicat în Presa internationala

Primul președinte brazilian acuzat oficial de corupție, Michel Temer s-a arătat foarte combativ marți, respingând drept „o ficțiune demnă de o telenovelă” acuzațiile procurorului general la adresa sa, informează miercuri AFP. Pot spune, fără să mă tem că mă voi înșela, că „aceste acuzații sunt o ficțiune cu scenariu de telenovelă”, a declarat el, în prima sa reacție oficială după punerea sa sub acuzare, luni seara, de către Rodrigo Janot, pentru corupție pasivă. „Este vorba de un atac injurios și infam la adresa demnității mele personale”, (atac) menit să „paralizeze țara”, a afirmat Temer după această cea mai recentă evoluție a crizei politice care zguduie de luni de zile prima putere a Americii Latine. Procurorul Janot a cerut punerea sub acuzare a lui Temer pentru primirea de mită în valoare de 500.000 de reali (circa 132.000 de euro). El a mai cerut împotriva șefului statului o amendă de 10 milioane de reali (2,77 de milioane de euro) pentru „prejudiciu moral colectiv”. „Suntem victime ale unei infamii de natură politică. Sunt acuzat de corupție pasivă fără să fi primit vreodată bani. Unde sunt dovezile concrete? Ele nu există”, a insistat Temer, înconjurat de numeroși membri ai guvernului său și de parlamentari. Din nou în joc este mandatul prezidențial al lui Temer, iar pentru a evita să fie inculpat el trebuie să-și asigure sprijinul unei treimi dintre deputați. În caz contrar, el va fi adus în fața Curții Supreme și înlăturat de la putere pentru șase luni, cât va dura procedura. Aceasta ar fi o a doua schimbare brutală de la conducerea la vârf a Braziliei, după destituirea Dilmei Rousseff (stânga), pentru falsificarea conturilor publice.

Pagina 1 din 25