Evenimentul zilei

Vi11172017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină
17 Noi 2017
Publicat în Presa internationala

Cancelarul german Angela Merkel a cerut vineri formațiunilor care negociază crearea unei coaliții de guvernământ tripartite să își intensifice eforturile în încercarea de a depăși diferențele care le separă, relatează DPA.

16 Noi 2017

Senatorii americani au examinat marți problema limitelor puterii președintelui SUA de a lansa un atac nuclear, o dezbatere semnificativă în fața tensiunilor crescânde dintre Donald Trump și Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, relatează France Presse, citată de agerpres.

16 Noi 2017
Publicat în Presa internationala

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat miercuri la Bruxelles că o Serbie puternică și prosperă înseamnă mai multă securitate și stabilitate în Balcanii de Vest și cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică asigură o mai mare securitate pentru Serbia și partenerii săi din Alianță, relatează agenția Tanjug.

15 Noi 2017

Mass-media nord-coreene au îndreptat din nou miercuri tirul criticilor asupra lui Donald Trump, pe motiv că preşedintele american ar fi proferat insulte la adresa liderului Coreii de Nord, Kim Jong-Un, relatează France Presse.

14 Noi 2017

În Statele Unite continuă să curgă acuzațiile de hărțuire sexuală la adresa unor celebrități. După punerea la zid a unor actori și producători de la Hollywood, precum Kevin Spacey, Dustin Hoffman și alții, iată că i se impută lucruri nu tocmai cavalerești și fostului președinte George W. Bush, acum în scaun cu rotile. 

12 Noi 2017

Un nord coreean îl imploră pe președintele Chinei Xi Jinping să nu îi repatrieze soția și fiul, pentru că aceștia riscă închisoarea sau chiar moartea dacă ajung acasă.

09 Noi 2017

Cel puţin 20 de state membre ale Uniunii Europene vor semna săptămâna viitoare un pact privind apărarea comună, iniţiativă promovată de Franţa şi Germania, pentru finanţarea şi dezvoltarea infrastructurii militare comune, într-o manifestare a unităţii europene după decizia Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar, transmite Reuters, potrivit agerpres.

06 Noi 2017

Președintele zimbabwean Robert Mugabe, în vârstă de 93 de ani, l-a concediat pe vicepreședintele Emmerson Mnangagwa, unul dintre cei considerați favoriți pentru a-i succede lui Mugame în funcție, informează Reuters.  

30 Oct 2017

Cel puţin cinci persoane au murit, duminică, din cauza furtunii Herwart, care a lovit centrul Europei şi a provocat şi numeroase pagube materiale, relatează Deutsche Welle, citat de News.ro. 

29 Oct 2017

Papa Francisc a pronunţat un important discurs despre Europa, cerând Uniunii Europene să „regăsească sensul de a fi o comunitate unică”, dacă vrea să stabilească un viitor prosper şi egal pentru toţi, informează AFP.

28 Oct 2017
Publicat în Presa internationala

Nouă marinari care lucrau la bordul unui submarin nuclear au fost concediați de Marina Regală britanică după ce au fost testați pozitiv pentru consum de droguri, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt al Royal Navy, confirmând o informație apărută în presă, relatează AFP.

28 Oct 2017
Publicat în Presa internationala

China, cel mai mare producător mondial de grâu, a decis să reducă prețul minim de achiziție al grâului în 2018 pentru a ajuta la reducerea stocurilor mari, prima scădere de la introducerea prețului minim de achiziție în urmă cu un deceniu, informează Reuters.

27 Oct 2017

2.800 de documente în cazul asasinării președintelui Statelor Unite, John F. Kennedy, în urmă cu 54 de ani, au fost declasificate astăzi. În continuare, câteva sute de dosare rămân secrete.

27 Oct 2017
Publicat în Presa internationala

Autoritățile chineze au decretat codul galben (al treilea în ordinea gravității) la Beijing ca urmare a poluării aerului, preconizând ca fenomenul să dureze până sâmbătă, relatează EFE.

Pagina 1 din 28