Evenimentul zilei

Lun01212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină
19 Ian 2019
by  - 
Publicat în Presa internationala

Gala de decernare a premiilor Oscar, cea mai urmărită ceremonie organizată la Hollywood, ar trebui să se deruleze fără prezentator principal pentru prima dată în ultimii 30 de ani, după ce actorul Kevin Hart a renunţat brusc la această onoare, după reapariţia în presă a unor mesaje pe Twitter în care starul de culoare îi lua în derâdere pe homosexuali. 

18 Ian 2019
by  - 
Publicat în Presa internationala

Într-un articol publicat la 18.01.2019 pe site-ul Eurasia Review, expertul Keith Harrington a analizat anunțul recent al autorităților nerecunoscute de la Tiraspol privind intenția de a deschide o reprezentanță în capitala Rusiei. Potrivit autorului, știrea a constituit o surpriză pentru Chișinău, zona aflîndu-se într-o stare de izolare diplomatică după dobîndirea independenței de facto în anul 1992, fiind evitată de comunitatea internațională.

10 Ian 2019
by  - 
Publicat în Presa internationala

Cotidianul Times of Israel” a citat declarațiile directorului agenției interne de securitate israeliene (Shin Bet), Nadav Argaman, potrivit cărora serviciile secrete ale unui stat intenționează să altereze rezultatul scrutinului parlamentar, programat pe 9 aprilie, prin atacuri cibernetice.

07 Ian 2019
by  - 
Publicat în Presa internationala

Potrivit cotidianului britanic „The Independent”, rezultatele celui mai mare sondaj de opinie realizat de la referendum, publicat la 06.01.2019, demonstrează că majoritatea britanicilor ar vota pentru ca țara lor să facă parte în continuare din Blocul Comunitar.

03 Ian 2019
by  - 
Publicat în Presa internationala

Potrivit agenției Associated Press, președintele Vladimir Putin a asistat în 26 decembrie la testarea unei noi rachete hipersonice despre a declarat că va intra în dotarea Forțelor Strategice de Apărare Antirachetă ruse în anul 2019.

29 Dec 2018
Publicat în Presa internationala

Zilele acestea a avut loc o creștere șocantă a numărului de presupuse vizite ale avioanelor triunghiulare TR-3B în întreaga lume (TR-3B - ASTRA, ar fi avionul anti-gravitaţional dezvoltat de americani în secret). Cele mai recente înregistrări arată avionul în apropierea unei baze aeriene americane din Ohio, titrează Express.

27 Dec 2018
by  - 
Publicat în Presa internationala

Agenția de presă rusă Tass a anunțat că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține menținerea trupelor ruse în stînga Nistrului, sub forma așa-ziselor trupe de pacificare”, în contradicție cu apelurile  guvernului de la Chișinău privind retragerea acestora din Transnistria.

25 Dec 2018
Publicat în Presa internationala

Ambasadorul României la Națiunile Unite a fost invitat să emită o declarație în cadrul Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite privind "Pacea și securitatea în Africa"

21 Dec 2018
by  - 
Publicat în Presa internationala

Expertul în afaceri internaționale, David L. Phillips, apreciază într-o analiză postată pe portalul Balkan Insight, că Rusia este o amenințare reală și crescîndă la adresa statelor pro-occidentale din Europa de Sud-Est.

20 Dec 2018
by  - 
Publicat în Presa internationala

Comisia Europeană menționează, în raportul anual, că dialogul cu Republica Moldova privind liberalizarea vizelor s-a realizat cu succes, regimul de călătorie fără vize intrînd în vigoare în aprilie 2014. Se precizează că au fost  intensificate eforturile de dezvoltare a unei campanii de informare orientate spre clarificarea drepturilor și obligațiilor privind călătoriile fără viză.

19 Dec 2018
by  - 
Publicat în Presa internationala

La 14 decembrie 2018, la Chișinău, a avut loc o conferință pe tema proiectului comun al  Consiliului Europei-Uniunea Europeană intitulat  Promovarea libertății și pluralismului mass-media în Republica Moldova”. Participanții au evaluat realizările proiectului și au identificat domenii cu potențial de cooperare cu Consiliul Europei.

19 Dec 2018
Publicat în Presa internationala

Numărul de vizitatori în zona de excludere din jurul centralei nucleare de la Cernobâl, unde în 1986 a avut loc cel mai mare dezastru nuclear din istorie, a înregistrat o creştere rapidă în ultimii ani, a declarat  un ministru ucrainean, transmite Xinhua.

18 Dec 2018
by  - 
Publicat în Presa internationala

Maia Sandu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate a acordat un interviu publicației European Interest, despre dificultățile cu care se confruntă Republica Moldova.

17 Dec 2018
by  - 
Publicat în Presa internationala

Într-o analiză a Fundației Jamestown, analistul Mihai Popșoi atrage atenția că viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova, programate la 24.02.2019, se vor desfășura în baza unui sistem electoral mixt adoptat în iulie 2017 de Partidul Democratic  condus de Vladimir Plahotniuc și Partidul Socialist al președintelui Igor Dodon. Analiza în sine pune rezultatele viitoarelor alegeri pe seama luptelor pentru putere a partidelor politice, influenței oligarhilor și încercările acestora de modificare a circumscripțiilor electorale.

Pagina 1 din 47