Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Panorama Târgului internaţional de carte de la Praga va începe pe 9 mai

Târgului internaţional de carte de la Praga va începe pe 9 mai

08 Mai 2019 - 

În perioada 9 - 12 mai 2019, la Praga, se desfăşoară cea de-a XXV-a ediţie a Târgului de Carte şi Festivalului Internaţional "Lumea Cărţii" de la Praga. Evenimentul are loc în incinta Palatului Expoziţional Holesovice, găzduind anual peste 50.000 de vizitatori şi aproximativ 50 de expozanţi străini.

 

Tema ediţiei din acest an este "Memorie şi amintiri", invitate de onoare fiind ţările Americii Latine.

Potrivit organizatorilor la manifestarea intitulată Târgului "Lumea Cărţii" de la Praga, Mario Vargas Llosa, în vârstă de 83 de ani, va susţine vineri o dizertaţie despre opera sa de ficţiune.

Autorul hispano-peruan al romanelor 'La ciudad y los perros' (Oraşul câinilor, 1963) şi 'La fiesta del chivo' (Sărbătoarea ţapului, 2000) va susţine sâmbătă şi o conferinţă alături de scriitoarea germano-română Herta Müller (65 de ani), laureata premiului Nobel pentru Literatură pe 2010.

Sub titlul "Memorie şi Amintiri" evenimentul va reuni şi 20 de autori latino-americani la Palatul Expoziţional Holesovice.

Manifestarea, organizată de Asociaţia librăriilor şi editurilor cehe, va include pe lângă conversaţii cu autorii şi autografe pe cărţi traduse în limba cehă, expoziţii foto, degustări gastronomice, ateliere de dans şi o fiesta latino.

În fiecare an, în cadrul manifestării se acordă numeroase premii literare, cele mai notabile fiind: Premiul Jiri Orten, Premiul George Theiner şi popularul anti-premiu "Masa de Tortură", acordat de Asociaţia Traducătorilor Cehi pentru cea mai proastă traducere a anului.

Lasă un comentariu