Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Panorama Un bărbat din California riscă un an de închisoare după ce a furat un lemur de la grădina zoologică

Un bărbat din California riscă un an de închisoare după ce a furat un lemur de la grădina zoologică

09 Iulie 2019 - 

Un bărbat din California a pledat vinovat pentru că a furat de la o grădină zoologică cel mai vârstnic exemplar de lemur catta care trăieşte în captivitate în America de Nord pentru a-l transforma în animalul său de companie, informează AFP.

Aquinas Kasbar, de 19 ani, a recunoscut în faţa unui judecător local că a intrat prin efracţie la grădina zoologică din Santa Ana, din apropiere de Los Angeles, într-o noapte, în iulie 2018, pentru a-l fura pe Isaac, un lemurian în vârstă de 32 de ani.
Potrivit documentelor legale, tânărul a abandonat animalul a doua zi într-o cutie de plastic, pe treptele unui hotel, însoţit de un mesaj care indica faptul că acesta aparţinea unei grădini zoologice şi trebuia predat poliţiei.
Isaac nu a avut de suferit în urma acestei aventuri şi a revenit în incinta sa, într-o stare de sănătate bună.
Răpitorul său, prins de poliţia din Newport Beach, se confruntă însă cu perspectiva unei pedepse de un an de închisoare şi o amendă de 100.000 de dolari.
Lemurienii catta, faimoşi pentru coada lungă, cu dungi alb şi negru, figurează pe lista celor 25 de primate cele mai ameninţate cu dispariţia. De obicei, ei trăiesc până la 20 sau 25 de ani.

Lasă un comentariu