Evenimentul zilei

Joi04022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Panorama Doar atleţii de elită vor concura la maratonul de la Tokyo, din cauza coronavirusului

Doar atleţii de elită vor concura la maratonul de la Tokyo, din cauza coronavirusului

17 Februarie 2020 - 

Organizatorii maratonului de la Tokyo, programat pe 1 martie, au decis ca la start să se alinieze doar sportivii de elită, pentru a evita riscul propagării coronavirusului în Japonia, unde numărul cazurilor continuă să crească, relatează EFE, citat de Agerpres.

 

La maratonul de la Tokyo erau aşteptaţi circa 38.000 de participanţi, dar în urma deciziei organizatorilor, puţin peste 200 de atleţi de elită vor putea lua parte la eveniment. Un purtător de cuvânt al guvernului nipon a conformat luarea unor măsuri sporite de protecţie, dar nu a confirmat sau dezminţit informaţia vehiculată de media japoneză.

Maratonul de la Tokyo este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice 2020 şi sportivii japonezi vor profita de acest concurs pentru a-şi asigura calificarea la evenimentul care are loc la vară.

Până duminica trecută, Japonia a confirmat 414 cazuri de coronavirus, inclusiv cele 355 de persoane contagioase de la bordul navei de croazieră Diamond Princess, care se află în carantină din 3 februarie în portul Yokohama.

Epidemia de coronavirus, izbucnită în oraşul Wuhan, a afectat peste 70.500 persoane în China, dintre care 1.170 au decedat.

Lasă un comentariu