Evenimentul zilei

Vi02232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină „Administrația lui Trump este un pericol pentru întreagă lume”. Și nu o spune oarecine

„Administrația lui Trump este un pericol pentru întreagă lume”. Și nu o spune oarecine

26 Ianuarie 2018 - 

George Soros spune că președintele american Donald Trump riscă să determine izbucnirea unui război nuclear împotriva Coreei de Nord și că administrația lui este un pericol pentru întreagă lume, scrie agenția Bloomberg, preluată de news.ro.

„Consider că administrația Trump reprezintă un pericol pentru întreagă lume”, a spus miliardarul american de origine ungară la un eveniment care a avut loc joi în Davos, Elveția.

"Însă, consider că acesta este un fenomen temporar care va dispărea în 2020 sau chiar mai devreme", a adăugat Soros, precizând că se așteaptă la un mare succes al democraților la alegerile din 2018.

Soros, președinte al Soros Fund Management, în vârstă de 87 de ani, a spus că Fundația pentru o Societate Deschisă cheltuiește peste o jumătate din buget "mai aproape de casă" în schimbul lumii în curs de dezvoltare, într-un efort care are scopul de a proteja democrația.

Deși a spus că puterea instituțiilor îl vor împiedică pe Trump să aibă succes, Soros consideră că războiul nuclear și schimbările climatice reprezintă amenințări mai mari la adresa civilizației.

"SUA trebuie să accepte Coreea de Nord drept o putere nucleară și apoi să coopereze și să negocieze cu China pentru a stabili o alianță mai bine echipată pentru a confrunta națiunea. Comentariile sale vin în contextul intensificării tensiunilor comerciale dintre cele două mari economii ale lumii", a spus Soros.

George Soros s-a mai referit la creșterea naționalismului, mai ales în cadrul Uniunii Europene, despre care a spus că trebuie să fie "reinventată" în mod radical, astfel încât să redobândească sprijin. El a reafirmat că UE ar trebui să evite crearea unui nucleu european în jurul liniilor din zona euro și a adăugat că i-ar plăcea ca Marea Britanie să rămână în uniune sau să se alăture din nou, scrie hotnews.ro. 

 

 

Lasă un comentariu