Evenimentul zilei

Vi02232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Soros atacă Bitcoin, Trump, Putin și rețelele sociale. Vezi ce l-a supărat

Soros atacă Bitcoin, Trump, Putin și rețelele sociale. Vezi ce l-a supărat

29 Ianuarie 2018 - 

Speculantului George Soros nu-i place moneda Bitcoin deoarece este prea speculativă. „E un balon de săpun bazat pe neînțelegere și nu o monedă“, spune finanţatorul maghiar într-unul dintre cele mai dure atacuri ale sale din timpul petrecerii de la Forumul Economic Mondial de la Davos, scrie La Stampa, citată de Rador.

El, omul care cu douăzeci și șase de ani în urmă a contribuit la devalorizarea monedelor europene bulversând sistemul monetar, susține și insistă că este vorba de un instrument de reciclare și pentru dictaturi. 

De fapt - așa cum ține să sublinieze - îi interesează pe ruși. Nu-l place pe Putin deloc. "El conduce un stat mafiot și Trump ar vrea să facă la fel, numai că nu-i permite Constituția", declara Soros la începutul evenimentului, o cină cu invitați speciali organizată într-un mare hotel din stațiunea alpină. Este dur cu Moscova și Washingtonul și mărturisește că percepe ''administrația Trump că pe un pericol pentru lume, însă acest pericol va înceta în 2020 sau chiar mai devreme". 

Dar cel mai puternic atac este cel împotriva marilor platforme digitale. În primul rând împotriva Facebook și Google. ''Au devenit din ce în ce mai puternici - declara afaceristul de 87 de ani cu mintea lucidă - împiedică inovația și au cauzat multe alte probleme pe care le-am conștientizat de-abia acum". 

Soros susține că rețelele sociale "exploatează mediul social și că sunt deosebit de nefaste deoarece influnțează modul de gândire al oamenilor, după care se comportă ca și cum nu ar fi conștienți de asta".

Sursa: hotnews.ro.

 

Lasă un comentariu